Prevareno, obmanuto, naivno, glupo

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Prevareno, obmanuto, naivno, glupo

Da li vam se desilo da vas je osoba s kojom ste se družili na ovom ili nekom drugom forumu, razmjenjivali iskustva, misli, muzičke želje, u krajnjem smislu prijateljevali, napustila bez riječi objašnjenja.

Kako ste se tada osjećali?

Da li ste vi to nekom uradili?

Da li na to uopće obraćate pažnju?

Izvor: EC 93

Učlanjen(a)
11.06.2009
Poruka
505
Meni se nije desilo bez objašnjenja, ali siguran sam da, ako smo se sprijateljili, mi ne bi bilo svejedno.
Evo na primer, ja ću uskoro napustiti forum, pa sam par prijatelja obavestio o tome. Neke koji odavno ne posećuju forum sam skinuo sa liste bez objašnjenja, tako da ako se vrate videće da i mene nema, pa nema ljutiš.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Meni jeste više puta...nekada sam bio iznenađen, nekada nisam, nekad se činilo da tu osobu poznajem ali se posle ispostavilo da nije takva kao što sam mislio :dntknw:
Isto tako jednom je sve stalo...a da uopšte nisam bio iznenađen s obzirom da sam datu osobu prilično upoznao i na neki način sam očekivao iznenadni prekid kontakta iako nikakve svađe nije bilo...što opet ne znači da opet nećemo biti u kontaktu...
Osećanje...u prvom primeru...naivno i glupo ali kad prođe neko vreme malo bolje se razume...
U drugom primeru...pomalo tužno ali ne i iznenađeno, kao što rekoh yes3

Učlanjen(a)
10.06.2010
Poruka
2.013
Desavalo se...ja se lako vezem za ljude pa cak i ovako virtualno...i mnogo me povrijedjivalo...
Ja sam "napustala" one koji su me uvrijedili namjerno,jer su valjda takvi i u RL a kakav je covjek pokaze se kad-tad...
E sad mene je tesko stvarno tesko uvrijediti,jer se trudim da sve uvjek shvatim kao salu...znaci te koje sam napustila mnogo su pokvareni,pa mi i nije zao...:dntknw:

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
Ovo je prvi i jedini forum na kome sam.
Upoznala sam mnogo ljudi,sa skoro svima razmenila po koju recenicu..pisamce.
Nekoliko bas zavolela do koske,vezala se i postala dobar prijatelj.Ima par ljudi koji su mi bili jako dragi a da su otisli bez reci,mada naslucujem razlog zbog koga mi se nisu javili..ne iz neke lose namere vec da me ne bi povredili.Nikada sa njima nisam imala neku ruznu rec ili da su me povredili kao ni ja njih.Cesto se setim i rastuzim,malo mi je krivo a vise zao sto su tako otisli bez pozdrava.
Opet i oni koji su otisli a javili se da ce da odu slomili su mi srce od tuge,jer sam mislila da cemo ostati prijatelji jos dugo..dugo.Sa nekima koji nisu ovde i dalje sam u kontaktu jer se to zove pravo (iako virtuelno)prijateljstvo.
Niko nikoga tu nije obmanuo,prevario ili naivno naseo na lazno prijateljstvo jednostavno je bio takav splet okolnosti da su otisli iz raznoraznih razloga ali mislim da sam im muslima bar ponekad ..dok su oni meni jako cesto.Jednostavno sam takav covek..kad zavolim nekoga,volim ga do kraja,bez obzira da li je tu blizu ili samo u mislima.

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Imala sam jako loših iskustava na drugim forumima. Čak nevjerovatnih podmetanja i zabijanja noževa u leđa. Nikada mi nije bilo jasno zbog čega se to dešava. Ne shvatam ni kada mi se to dešava u RL i kada ljudi vide nekog ćara od toga, ali na forumima i u virtuelnom svijetu, to mi je naprosto smiješno. Jer niko nikoga ne prisiljava ni na boravak na forumu, ni na druženje. Jedva sam shvatila da RL i virtuelni svijet nisu isto i da se mnogo ne uzbuđujem kada mi se u virtuelnom svijetu desi nešto ružno. Nikada nisam napustila forum ili prijatelja bez objašnjenja.

Član
Učlanjen(a)
20.11.2009
Poruka
312
Meni je ovo prvi i jedini forum na kome sam... Neki clanovi, koji su umeli da mi ulepsaju dan su otisli, ali su mnogi i ostali... Neki novi pristigli. Oni koji su otisli mi se nisu javili, ali kako ja ne razvijam intenzivne onose ovde, nekako nisam ni ocekivala, a verovatno ni oni nisu osecali potrebu. Njima nije za zameriti, a meni mozda i jeste. :dntknw: Nije me povredilo ali mi je iskreno zao sto nekih forumasa nema.
Onima koji su otisli- hvala sto su pruzali dobru energiju.
Vi koji ste ostali- hvala vam sto je i dalje nesebicno pruzate yes3

Član
Učlanjen(a)
02.07.2009
Poruka
2.908
Ranije sam bio aktivan na mnogim forumima, poslednjih meseci sam to proredio i samo sam ovde aktivan. Dešavalo se da se neki zanimljiv sajt ugasi bez objašnjenja, ali sa svim ljudima s kojima sam bio blizak razmenio sam barem e-mail adrese tako da niko od njih nije bio "izgubljen". Nisam nikog "napustio" do sad, a nije mi se desilo ni da mi neko baš blizak "pobegne" bez objašnjenja. Razumeo bih i da se to desi, život je čudo, toliko nepredvidivih stvari može da se dogodi (a ne daj bože i ono najgore) tako da bih bio malo tužan ako ne bih znao šta se s nekim desilo, ali nikako uvređen i povređen. Poželeo bih samo da je s tim prijateljem sve u redu, jer posle nekih jako loših i mnogo ozbiljnih stvari koje su mi se desile u životu ostao sam normalan zahvaljujući stečenom odbrambenom mehanizmu koji na neki način prkosi mojoj urođenoj, prirodnoj otvorenosti i lakom vezivanju za ljude. I čini mi se da je moj mozak našao fin kompromis, balans koji održavam.

Ne bih nikoga svesno prevario, obmanuo, jako cenim prijateljstvo (čak i ovo virutelno). I ako odem, sigurno ću ostati u kontaktu sa nekim dragim ljudima. Mnogo dobrih ljudi sam upoznao ovde, želja mi je da se dugo, dugo lepo družimo, možda se sa nekim i lično upoznam, nikad se ne zna.

Član
Učlanjen(a)
01.10.2009
Poruka
83
Ovo mi je drugi forum,ali sam tu ređe,na jednom forumu sam svaki dan i stekla sam prijatelje,no ne vežem se baš jako za ljude koje ne poznajem lično.No i pored toga,nisam osoba koja bi nekog prevarila,niti me vređa ako neko prekida vezu,to je sasvim shvatljivo u virtualnim poznanstvima

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.020
Ma dešavaju se razne stvari.
Mene, doduše, prvi utisak nikad ne vara. Desi mi se da mi se neko dopadne kao osoba, iako mi u startu nešto "ne miriše" dobro, pa mu/joj dam šansu da mi dokaže da grešim, ali se to što sam odmah osetila, vrlo brzo pokaže kao ispravno.
U svakom slučaju, kad osetim tako nešto, bez obzira što dam šansu, uvek na dotičnu osubu gledam s nekom rezervom.
Za razliku od ovakvih, ima ljudi koji me na prvi pogled/prvo pisanje osvoje, i sa njima imam mnogo neposredniji odnos, koji, ako preraste u prijateljstvo, biva prijateljstvo bez rezerve i ono što se kaže "do daske".
Tako da mene moja luda intuicija štiti od ovakvih stvari...

Natrag