Šta je novo?

Prerano govoriti o dogovoru

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Prerano govoriti o dogovoruSlovenački premijer Janez Janša izjavio da je prerano govoriti o rešenju spora između Slovenije i Hrvatske oko Ljubljanske banke, dok je Milanović optimista.

S druge strane, hrvatski premijer Zoran Milanović je izrazio optimizam u pogledu postizanja dogovora o tom pitanju.

Janša je u Briselu izjavio da je prerano govoriti o rešenju pitanja stare devizne štednje hrvatskih štediša u bivšoj Ljubljanskoj banci, navodeći da se trenutno razmatra predlog koji su sinoć uputili šefovi diplomatija Slovenije i Hrvatske, Karl Erjavec i Vesna Pusić.

"Još je rano za davanje procena. Razmatramo predlog, koji još nije finalna verzija", rekao je Janša novinarima u Briselu, gde večeras učestvuje na samitu lidera EU.

On je, kako je javila agencija STA, izrazio očekivanje da će u vezi sa dogovorom, koji su postigli Pusićeva i Erjavec, dobiti dodatna objašnjenja tokom današnjeg susreta sa Milanovićem, koji takođe učestvuje na samitu u Briselu.

Hrvatski premijer u Briselu takođe nije želeo da govori o sadržaju razgovora Pusićeve i Erjaveca, ali je izrazio optimizam u pogledu postizanja dogovora o tom pitanju.

"Ne mogu da budem konkretan u interesu uspeha procesa. Ovo pripremamo danima. Još se nismo definitivno dogovorili, ali idemo prema tome da jedna i druga strana budu umereno zadovoljne koliko je to moguće", izjavio je Milanović, odgovarajući na pitanje da li može da nešto preciznije kaže odogovoru koji je postignut u slovenačkom Otočcu ob Krki između Pusićeve i Erjaveca.http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=02&dd=06&nav_category=167&nav_id=684500

Milanović je novinarima po dolasku na summit čelnika EU rekao da bi bilo loše i za Hrvatsku i za Sloveniju ukoliko dogovor oko LB ne bude postignut, javila je agencija Hina.

Evropska komisija je pozdravila sinoćni dogovor šefova diplomatija Slovenije i Hrvatske, navodeći da je taj ishod njihovog susreta "veoma ohrabrujući".

Karl Erjavec i Vesna Pusić saopštili su sinoć, posle šestočasovnog razgovora u slovenačkom Otočcu ob Krki, da su pronašli rešenje za spor dve zemlje oko LB, ali da ga ne mogu predstaviti javnosti dok ga ne odobre vlade u Zagrebu i Ljubljani.

Ministri su najavili da će rešenje pitanja stare devizne štednje hrvatskih štediša u bivšoj Ljubljanskoj banci predstaviti svojim vladama i da će se, ako ga one prihvate, ponovno sastati u Zagrebu 19. februara.Izvor:
B92.net
 
Top