Preporučite film

Učlanjen(a)
06.05.2010
Poruka
1.826
The Usual Suspects (1995)

MV5BMzI1MjI5MDQyOV5BMl5BanBnXkFtZTcwNzE4Mjg3NA@@._V1_SX214_AL_.jpg

"Privedite osumnjičene" intrigantan je detektivski film neobične, sugestivne atmosfere, kompleksnog i pomno osmišljenog scenarija neočekivanih obrata (Christopher McQuarri nagrađen je Oscarom za scenarij) te izvrsnih glumačkih interpretacija, C. Palminteri, S. Baldwin, te K. Spacey koji je ovom ulogom osvojio Oscara za sporednu ulogu.

Download 1080p

Download 720p

Rich (BB code):
 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
06.05.2010
Poruka
1.826
The Intouchables (2011)
"Intouchables" (original title)



Film je rađen prema duhovitoj istinitoj priči o dva čoveka koji naizgled nemaju ništa zajedničko. Milioneru aristokratskog porekla koji je nakon nesreće s padobranom završio u invalidskim kolicima i imigrantu iz pariškog predgrađa koji je nedavno izašao iz zatvora i sad je unajmljen kako bi pomagao i nosio tetraplegičnog muškarca.

Download 720p
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.05.2010
Poruka
1.826
12 Angry Men (1957)

Kod:
http://www.imdb.com/title/tt0050083/


MV5BODQwOTc5MDM2N15BMl5BanBnXkFtZTcwODQxNTEzNA@@._V1_SX214_AL_.jpg

Obrana i optužba su završile sa poslom i porota je poslata u posebnu sobu kako bi mogli odlučiti da li je mladi i siromašni muškarac, meksičkog porekla, odgovoran za ubistvo oca. Ono što se čini lakom odlukom uskoro postaje oluja osećaja u kojoj dolaze na videlo sve mane i predrasude porotnika. Jedini koji se suprostavlja smrtnoj kazni i koji sumnja u dokaze koje je predočila optužba je porotnik broj 8.

Download 720p

Rich (BB code):
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.05.2010
Poruka
1.826
Rain Man (1988)

Kod:
http://www.imdb.com/title/tt0095953/

MV5BMTQ4NTA1NDU3NV5BMl5BanBnXkFtZTcwODUwMTU2NA@@._V1_SX214_AL_.jpg

Čarli Bebit (Tom Cruise), trgovac automobilima, saznaje da je njegov otac preminuo ostavivši tri milona dolara nepoznatom nasledniku, dok njemu ostavlja samo svoj stari automobili, klasični Buick Roadmaster iz 1949. godine. Čarli ubrzo saznaje da je očevo novčano nasledstvo upućeno psihijatrijskoj ustanovi, u kojoj boravi njegov brat, autistični savant, Rejmond(Dustin Hoffman), čijeg postojanja Čarli nije bio svestan, sve do trenutka ovog otkrića. Kako bi se dokopao očevog nasledstva, Čarli želi da dobije starateljstvo nad svojim bratom. Ovim povodom, Čarli uzima Rejmonda pod svoje i kreću na poduži put ka Los Anđelesu, kako bi se susreli sa Čarlijevim advokatom. Ovaj put se pretvara u pravu malu avanturu koja teži da promeni Čarlijeve materijalističke osobine kroz postepeno upoznavanje njegovog novootkrivenog brata.
Download 1080p
Download 720p

Rich (BB code):
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.05.2010
Poruka
1.826
Lawrence of Arabia (1962)

MV5BMzAwMjM4NzA2OV5BMl5BanBnXkFtZTcwMDI0NzAwMQ@@._V1_SY317_CR1,0,214,317_AL_.jpg

Lawrence of Arabia se bavi podvizima većih-od-života T.E. Lawrencea (Peter O'Toole), oficira Britanske vojske u službi na Bliskom Istoku tokom Prvog svetskog rata, koji je, prema jednom svedoku, "bio pesnik, učenjak i moćni ratnik". Radnja filma počinje 1935. godine, sa prologom koji prikazuje Lawrenceovu smrt u saobraćajnoj nesreći, posle koje sledi njegova sahrana. Vreme se zatim pomera više od 20 godina unazad, i selimo se u Kairo, gde se Lawrence sprema da krene u najveću avanturu u svom životu. Njegov komandujući oficir naređuje mu da uđe u pustinju i ostvari kontakt sa beduinom princom Feiselom (Alec Guiness), koji je saveznik Britanaca u borbi protiv Turaka. Ono što sledi nije samo pregled događaja kako je Lawrence postao krucijalna figura u arapskom revoltu protiv Turaka, već je i skoro-šekspirovski uspon i pad njegovog lika.


Download 1080p
Download 720p
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.05.2010
Poruka
1.826
The Secret in Their Eyes (2009)
"El secreto de sus ojos" (original title)


Priča filma govori o Benhaminu Espozitu penzionisanom pravnom savetniku, koji piše knjigu o jednom nerešenom ubistvu koje se dogodilo pre više od 25 godina. Benhamin se vrlo dobro seća ovog slučaja silovanja i ubistva Liliane Koloto, jer je i sam učestvovao u njegovom rešavanju. On ponovo pokušava da prečešlja sve dokaze i da se priseti svih detalja, uz pomoć svog prijatelja, bivšeg asistenta Pabla Sandovala i Irene, bivšeg agenta koja je takođe učestvovala na slučaju i koja je Espozitova neprežaljena ljubav. Radnja počinje da se komplikuje kada Benhamin nailazi na nove dokaze i slučaj se ponovo otvara.

Zanimljivo je da se pola radnje ovog filma odvija u sadašnjem vremenu, a pola sredinom sedamdesetih godina prošlog veka, kada se ubistvo i dogodilo. Ovi segmenti su briljantno režirani i vraćaju nas u period kada se u Argentini vodio takozvani “Prljavi rat”, za vreme kog je vršena surova represija i terorizam nad levičarskoj opoziciji i pristalicama režima bivšeg predsednika Huana Perona. “El secreto de sus ojos” u sebi nosi mnogobrojne poruke, i pripoveda nam više priča odjenom – jednu o ubistvu, jednu o velikoj, nesrećnoj ljubavi i jednu o izuzetno teškim vremenima u Argentini. Sve tri priče su međusobno povezane na posredan i neposredan način.


Download 720p
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.05.2010
Poruka
1.826
Tae Guk Gi: The Brotherhood of War (2004)
"Taegukgi hwinalrimyeo" (original title)
MV5BMTc1MDYxMjk1Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwMjE4MzcyMQ@@._V1_SY317_CR4,0,214,317_AL_.jpg


Je-Gyu Kang koji se proslavio špijunskim trilerom "Shiri" prikazuje u "Izgubljenom bratstvu" ne samo velike razmjere tog rata nego i mnogo naturalističnije od Spielbergovog "Spašavanja vojnika Ryana" ili Kubrickovog "Full Metal Jacket" (kojima je ravnopravan po dometima) sav užas tog rata u nizu žestokih, ponajviše akcijskih scena u kojima se na zvjerski način ubijaju ne samo protivnički vojnici nego i civili, tako da su ratni zločini svakodnevna pojava i s jedne i s druge strane, a često slučajnosti, a ne svjesno opredjeljenje odlučuju tko će se gdje naći. Izvrsno snimljen i režiran, Kangov a
Jin-tae Lee (Dong-Kun) nastoji se brinuti za cijelu obitelj, a posebno omogućiti mlađem bratu Jin-seoku (Bin Won) da se upiše na fakultet. U ljeto 1950. međutim izbije rat i Jin-seok je prisilno mobiliziran na ulici.
Jin-tae ga nastoji zamijeniti, a kada mu to ne uspije, odlazi s njim na frontu i postiže dogovor sa zapovjednikom da će ukoliko dobije medalju za hrabrost njegov brat biti vraćen u civile.
U nizu iznimno krvavih borbi Jin-tae pokazuje iznimnu hrabrost, ali i okrutnost, što mu donosi željeno odličje, ali i neprijateljstvo mlađeg brata koji ne prihvaća nehumanost rata.


Download 1080p

 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.05.2010
Poruka
1.826
9th Company (2005)
"9 rota" (original title)
MV5BMTI3NjczMjA3MV5BMl5BanBnXkFtZTcwNTQ1MzgyMw@@._V1_SY317_CR1,0,214,317_AL_.jpg


Pred sam kraj rata u Afganistanu (1979-1989), skupina mladih vojnika nakon kratke i oštre obuke poslana je na bojišnicu. No, po dolasku, njihov zrakoplov je napadnut i uništen, a oni se priključuju 9. satniji koja ima zadatak obraniti strateški važno brdo 3234. Premda mladi vojnici neprestano šalju pozive u pomoć, odlučujuća bitka se bliži no pomoći nema...Dugometražni debi Fyodora Bondarchuka priča je o skupini mladih sovjetskih vojnika koji su uvučeni u krvavi rat u Afganistanu. Film je inspiriran bitkom za brdo 3234.

Download 720p
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.05.2010
Poruka
1.826
Kahaani (2012)

MV5BMTQ1NDI0NzkyOF5BMl5BanBnXkFtZTcwNzAyNzE2Nw@@._V1_SY317_CR3,0,214,317_AL_.jpg

Vidya Bagchi dolazi u Kalkutu i odlazi u policijsku stanicu u kojoj popunjava papire da traži nestalu osobu. Naime, njen surpug Arnab je doputovao u Indiju poslom, i iznenada su bez ikakvog objašnjenja pozivi prestali. Vidya svuda traži svog supruga, ali sve joj ukazuje na to da ga se niko ne sjeća; kao da nikada nije ni postojao...


Download 720p
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.05.2010
Poruka
1.826
Swades (2004)
"Swades: We, the People" (original title)

MV5BNDE2ODEyNTY2OV5BMl5BanBnXkFtZTcwNTA1ODcyMQ@@._V1_SY317_CR2,0,214,317_AL_.jpg


Mohan Bhargav (Shahrukh Khan) je menadžer za NASU. Na godišnjici smrti svojih roditelja, on se odlučuje da uzme mali odmor i ode u rodnu zemlju Indiju, kako bi pronašao njegovu dadilju, koja mu je bila kao majka Kaveriammu i možda ako uspije da je nagovori da ode sa njim u Ameriku da živi. Đe bi se on brinuo o njoj, kao što je ona o njemu mnogo godina ranije. Odlazeći u Delhi, on saznaje da ona više ne živi tu, i poslije dugog traženja, on uspijeva da nađe njenu adresu. Ona sada živi u Charanpuru, đe je odvela mlada žena da živi sa njom.
On sreće mladu đevojku Gayatri Joshi u knjižari njegovog druga, koja mu daje uputstva kako da stigne do Charanpura. On je očaran njom, kako intelektom tako i ljepotom i počinje da se zagrijava za nju. Kada konačno stigne u Charanpur on nalazi Kaveriammu, i tu otkriva da je žena iz knjižare zapravo njegova drugarica iz djetinjstva Gita, upravo ta koja je povela Kaveriammu da živi sa njom. Gita je učiteljica u lokalnoj školi, i živi u selu sa njenim mlađim bratom i Kaverammom. Provodeći vrijeme na selu, on se navikava na njihov način života, ali još uvijek vjerujući da je u Americi mnogo bolje, jer u Indiji ima dosta nedostataka, a pogotovo u manjim mjestima. Jedan od problema je i to, što skoro ništa nije na dohvat ruke, rijetko đe može da se poveže na internet, samo "pošta" ima telefon, struje češće nemaju i mnoge druge stvari.
Jedne noći Gita se suočava sa njim, govoreći mu da je došao u Charanpur, jedino da bi odveo Kaveriammu sa sobom, kako bi mu ona kuvala i čistila u Americi. Mohan joj se suprotstavlja, govoreći joj da on samo želi da stvori udoban život za nju. Da ona tamo neće morati ništa da radi, već samo da uživa, da joj to duguje.
Kaveriamma je čula ovaj razgovor između njih dvoje, i odlučuje da upozna Mohana sa pravim vrijednostima Indije, njegove rodne domovine, i da osim nedostataka upozna i drugu stranu te zemlje, ono što neće naći u Americi. Kaveriamma ga šalje na put u selo koje je dosta udaljeno od Charanpura, da bi uzeo pare za stanarinu od farmera, koji živi u kućici koju posjeduje Gita.
Dolazeći u selo, Mohan saznaje da čovjek koji je farmer, živi jako loše. On ga ugošćuje i on tu upoznaje njegovu ženu i djecu. Međutim vidi da im je život jako bijedan i nije u stanju da pita za novac, već mu sam daje novaca. On odlazi jako tužan iz toga mjesta. Takođe vraćajući se autobusom za Charanpur, on ugleda dječaka koji prodaje vodu putnicima, kako bi zaradio koji dinar. To mu sve teško pada.
Mohan odlučuje da pomogne selu i ljudima koliko može. Kako je bio na sastanku sa Gitom i nanom, on saznaje da će školu zatvoriti, sem ako se ne pojavi još đaka koji bi je pohađali. On shvata da je za Gitu jako važno i da ona želi da podučava đecu, ne tražeći pare za to, on odlučuje da ide po okolnim selima kako bi ubjedio roditelje da dozvole svojoj đeci da uče i da je to jako važno za njih.


Download 720p
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top