prenosivi hard problem

Član
Učlanjen(a)
17.10.2009
Poruka
9
prilikom prikljucivanja eksternog hard diska na komp desava mi se to da mi izbacuje doznaku da ga komp ne prepoznaje. tacnije izbaci zuti trougao, sa naznakom DEVICE NOT RECOGNISED... koristim taj hard vec nekoliko godina. u kompu imam windows 7
hard je transcend 320gb
ima li neko ideju sta se moze uraditi da se spasi hard, ili makar podatci sa njega...

Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Potraži program "Partition find and monut Pro" (nemam nijedan link ka njemu, rado bih ga podelio) i pokreni ga u 'Pro' modu. Prilično sam uveren da će pronaći i 'mountovati' problematični HDD, što će omogućiti spasavanje podataka sa istog. Posle toga će taj HDD morati da se formatira nekim 'low level' alatom, ali o tom potom.

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Razlog za takvo ponasanje moze biti i losa konekcija izmedju kompa i tog HDD-a (los USB kabel ili los USB prikljucak kompa ili pak samog HDD-a), pa bi bilo dobro da to prvo proveris, takodje externi HDD ukljuci na USB koji se nalazi pozadi (direktno sa ploce), jer se dogadja da se frontovi USB-a kod kucista razlabave vremenom (dosta slucajeva).
Jesi probao na drugim racunarima?
Meni to vise lici na losu konekciju nego na uredjaj, javi sta si uradio pa da idemo dalje.

Član
Učlanjen(a)
17.10.2009
Poruka
9
probao sam na drugim racunarima... sve radi... na kraju je ispalo da je bio problem sa ulazom na prenosivi hard...tako da je sada prepakovan u drugo kuciste.. hvala svima

Član
Učlanjen(a)
17.10.2009
Poruka
9
Razlog za takvo ponasanje moze biti i losa konekcija izmedju kompa i tog HDD-a (los USB kabel ili los USB prikljucak kompa ili pak samog HDD-a), pa bi bilo dobro da to prvo proveris, takodje externi HDD ukljuci na USB koji se nalazi pozadi (direktno sa ploce), jer se dogadja da se frontovi USB-a kod kucista razlabave vremenom (dosta slucajeva).
Jesi probao na drugim racunarima?
Meni to vise lici na losu konekciju nego na uredjaj, javi sta si uradio pa da idemo dalje.

probao sam na drugim racunarima... sve radi... na kraju je ispalo da je bio problem sa ulazom na prenosivi hard...tako da je sada prepakovan u drugo kuciste.. hvala svima

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Upravo je to bio problem, zato sam ti i napisao da prvo proveris konekciju, jer uredjaj se ne moze inicijalizovati ili prepoznati (Recognised) od strane OS-a ako je konekcija nestabilna i nesigurna.
U svakom slucaju bitno je da si resio problem;)

Natrag