Preminuo Radovan Bigović

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Preminuo Radovan Bigović
[/h] Izvor: B92



Beograd -- Prošle noći u Beogradu preminuo je profesor Bogoslovskog fakulteta u Beogradu protojerej-stavrofor Radovan Bigović, potvrđeno je u Bogosloviji.

Prema informacijama sa sajta pouke.org Bigović, koji je nazvan jednim od najvećih teologa današnjice, preminuo je prošle noći u 23 sata.
Rođen je 17. januara 1956. u Nikšiću. Bogosloviju je završio u manastiru Krka. Diplomirao je na dva fakulteta u Beogradu: na Pravoslavnom bogoslovskom i Filozofskom (grupa za filosofiju).
Na prvom je doktorirao 1993. Na istom fakultetu je izabran za asistenta 1986, docenta 1993, vanrednog profesora 2000. i redovnog 2010.

Član je Udruženja književnika Srbije. Urednik je filozofsko-teološke biblioteke „Službenog glasnika" Republike Srbije. Pored knjiga objavio je oko sto studija, članaka i eseja u raznim časopisima u zemlji i inostranstvu.

Posebno se bavio odnosima Crkve i društva. Oženjen je, otac dvoje dece.

U svešteničkoj službi ima zvanje protojerej-stavrofor.

Vršilac je dužnosti starešine manastira Svetog Arhangela Gavrila u Zemunu. Jedan je od osniva.a Hrišćanskog kulturnog centra i njegov višegodišnji predsednik.

Dobitnik je Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, Zlatnog beočuga Kulturno-prosvetne zajednice Beograda i plakete zaslužnog građanina Zemuna.

Za koji dan ga je čekao i izbor za dekana Pravoslavnog Bogoslovskog Fakulteta u Beogradu.
 
Član
Učlanjen(a)
12.01.2010
Poruka
472
Радован БиговићЕто и он оде, баш ме интересује ко ће њему да да опрост....осипа се Језуитска екипа...цитат: Оснивач центра и главни завереник против светог Откривења Цркве је Радован Биговић, некадашњи декан БФ у Београду, велики поборник уније са латинима, ласкавац свим латиномислећим моћницима, тајни преговарач са Ватиканом о папином доласку у Србију, змијолог, плаћеник Конрад Аденаур Фондације, хонорарни професор на исламској Медреси у Новом Пазару....само свети зна колико их још има у нашој светој цркви...
 
Natrag
Top