Premier League

Učlanjen(a)
24.09.2014
Poruka
46
Sledeco Kolo 14 do 17/ 08
ukk.png
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Mitrović uzdrmao prečku na Old Trafordu u remiju Junajteda i Njukasla
BlicOnline
Aleksandar Mitrović nije imao sreću da na svom prvom meču u kom je startovao u prvom timu Njukasla zatrese mrežu Mančester junajteda, pogodivši pritom prečku slavnog kluba na Old Trafordu u remiju ova dva tima (0:0) u 3. kolu Premijer lige.

656601_20150822reutersjason-cairnduffdi008233090_f.jpg



Posle dva prvenstvena nastupa kao rezervista, u kojima je dobio žute kartone posle jednog, odnosno dva minuta nakon što ga je trener Stiv Meklaren poslao na teren, Mitrović je dočekao da debituje u prvom timu na jednom takmičarskom meču. A od debija na "teatru snova" teško da ima boljeg.

I, pokazao je naš reprezentativac zašto se našao u startnoj postavi, jer je kao jedini napadač "svraka" često uspevao da dobije skok-duele sa svojim čuvarima. U jednom takvom, u 23. minutu, posle centaršuta Čensela Mbembe sa krila, Mitrović je glavom sa više od deset metara poslao loptu ka golu, a iako je Romero bio savladan - prečka je sprečila pogodak.



656598_20150822reutersandrew-yatesdi008233298_ff.jpg


Junajted je, međutim, bio opasniji rival u prvom poluvremenu. Imao je loptu u svom posedu više nego dvostruko duže od svog rivala, uputio je daleko više šuteva, a pritom je i publika na Old Trafordu mogla da uživa. Pre svega zbog brze igre, ali i atakcija, u kojima je prednjačio dribler Memfis Depaj.

Međutim, Tim Krul je odbranio svaki šut koji je išao u okvir gola Njukasla, a on je i izrastao u heroja meča u drugom poluvremenu. Ono se odvijalo isprva u znatno sporijem, gotovo dosadnom ritmu, jer su se "svrake" izvrsno branile. U tome je često saigračima u defanzivi pomagao i Aleksandar Mitrović, neretko intervenišući i na poziciji desnog beka, gde je jednom oduzeo loptu suparnicima, a onda doživeo da ga Bastijan Švajnštajger faulira. Reakcija je tada bila smirena, jer kapiten nemačke reprezentacije nije imao lošu nameru, mada je srpski fudbaler umeo da burno skrene pažnju da mu nešto nije milo, poput psovke upućene sudiji Kregu Posonu posle jedne odluke u korist domaćina.



656645_20150822reutersandrew-yatesdi008233794_ff.jpg



Videvši da mu tim, posle dva minimalna poraza, i dalje ima problem sa efikasnošću, Luj van Gal je "promešao karte", pa je sa klupe za Junajtedve rezerve uveo Kerika, Hernandeza i Valensiju, umesto "Švajnija", Januzaja, i Valensije. I, dvojica od trojice pomenutih rezervista, umalo su postigli po gol u periodu od 80. do 85. minuta.

Najpre je najveću šansu na utakmici prokockao "Ćićarito", koji je imao sreću da mu se lopta odbije u gužvi, pa je istrčao sam pred golmana Njukasla. Činilo se da je pogodak neminovan, no Krul mu je nogom zaustavio udarac, dok je njegov saigrač iz odbrane Fabrisio Koloćini pet minuta kasnije hrabrim utrčavanjem blokirao snažan volej Valensije.

Mitrovića je trener Meklaren zamenio u 88. minutu, a onda je usledila prava ludnica u završnici. Prvo je u 90. minutu Smoling glavom uputio udarac, a lopta pogodila stativu gola gostujućih, posle čega je usledio kontranapad Njukasla, u kome je Sise ubacio loptu u peterac, a Tovan za delić sekunde zakasnio da je sprovede u mrežu.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Son petom kroz noge, sedam golova na Gudisonu
Spektakularan gol Heung-min Sona za pobedu Totenhema i goleada na Gudisonu obeležili su prve utakmice 19. kola Premijer lige.

IZVOR: B92
1985079109568168b6e9c00559563885_w640.jpg


Korejac plaćen 30 miliona evra doneo je Spursima veliku pobedu u Votfordu sa 2:1 u poslednjem minutu meča za ulazak u borbu za titulu.

S druge strane, posle dva preokreta i sedam golova Stouk je golom iz penala u nadoknadi vremena savladao Everton na Gudisonu 4:3. Norič je sa 2:0 zakucao Aston Vilu za dno, dok je VBA minimalnom pobedom ostavio Njukasl u zoni ispadanja.

Totenhem je u Votfordu stigao do velike pobede, treće uzastopne koja je dovela Supurse u užu konkurenciju u borbi za titulu. Gosti su poveli u 17. minutu preko Lamele, ali je krajem prvog poluvremena sjajnim pogotkom Igalo izjednačio rezultat.

Usledila je velika borba bez previše gol prilika, da bi pola sata pre kraja Ake dobio crveni karton zbog opasne igre. Totenhem je u finišu meča krenuo na sve ili ništa, a velika tri boda doneo mu je Son, reprezentativac Južne Koreje je petom proturio loptu kroz noge bivšem golmanu Spursa Uerlu Gomešu.

155869255056816ba3a24c8689341125_w640.jpg

foto: Getty images


Navijači na Gudisonu su prisustovali spektakularnom meču, ali nisu zadovoljni napustiti tribine. Stouk je savladao Everton golom Marka Arnautovića iz penala u nadoknadi vremena.

Meč u Liverpulu doneo je dva preokreta uz sedam golova, a seriju pogodaka otvorio je u 16. minutu Šaćiri nakon sjajne akcije po levoj strani i asistencije Arnautovića.

Pet minuta kasnije Lukaku ostaje sam na petercu i donosi izjednačenje, da bi u poslednjem minutu prvog poluvremena Krkić izbacio samog Šaćirija pred gol domaćina, a Švajcarac fenomenalnim udarcem tdrugi put trese mrežu.

"Karamele" su preuzele kontrolu u drugom delu, te sredinom perioda stiže do preokreta. U roku od osam minuta Lukaku i Delofe postižu golove za 3:2.

Međutim, deset minuta pre kraja Arnautović beleži drugu asistenciju i omogućava Hoseluu izjednačenje, ali u nadoknadi vremmena cenjeni štoper Evertona Džon Stouns pravi faul u svom kaznenom i omogućava Arnautoviću da fantastičnu partiju potvrdi golom za pobedu.

96499491756816ba453a3c754623897_w640.jpg

foto: Getty images


Aleksandar Mitrović je dobro odigrao kao starter u Birmingemu, ali je pola sata pre kraja propustio sjajnu šansu za pobedu Njukasla.

Šut srpskog reprezentativca je izblokiran klizećim startom u poslednjem trenutku, da bi 12 minuta pre kraja Daren Flečer to pretvorio u trijumf VBA nad Njukaslom.

Houson i Mbokani su doneli Noriču drugu pobedu u poslednja tri kola i izvukli "kanarince" iz zone ispadanja, dok je Aston Vila ostala prikucana za dno tabele sa samo osam bodova, čak 11 od sigurne zone.
 
Član
Učlanjen(a)
26.06.2011
Poruka
1
Vidim da u ovoj temi odavno niko nije objavio stanje u Engleskoj Premier ligi, pa da kazem par informacija:

Nakon zavrsetka kratke pauze, na Otoku se stanje i nije toliko promijenilo. I dalje ekipa koja vodi na tabeli jeste Leicester City sa 44 boda, iza njega se nalaze Manchester City i Arsenal sa 44 boda, te ih slijedi Tottenham sa 42 boda. Svi se pitaju da li ce vodeci Leicester ipak imati snage da odrzi prednost i prvi put osvoji titulu prvaka Engleske. Iza njih se nalaze Man. Utd sa 37 i Liverpool sa 36 bodova. Na zacelju tabele,u kriticnoj zoni za ispadanje nalaze se: Aston vila sa 13 bodova, Sunderland sa 19 bodova, te Newcastle Utd. sa 21 bodom za koga mnogi govore da ce nakon zatvaranja prelaznog roka i planiranih pojacanja uspjeti da opstane u Engleskoj Premier ligi. Iznad njih se nalazi Norwich sa svoja 23 bode, te Bournemouth i Swansea City sa po 25 bodova.

Zanimljiva je cinjenica da je James Vardy, igrac Leicester Citiya i dalje najbolji strijelac ove lige sa svojih 16 golova. Arsenalov Mesut Ozil je igrac koji trenutno ima najvise asistencija pri postizanju pogodka.

Takodjer, Manchester City je ekipa koja je u ovoj sezoni postigla najvise golova(45), dok je Aston Vila, ekipa koji ima najslabiji ucinak postizanja golova(18).

U iducem kolu, 2 februara, sastaju se:

Utorak, Februar 2, 2016:


U prilogu stavljam link u kojem se detaljno mogu pogledati vrlo zanimljive nogometne statistike kao i pratiti uzivo meceve Engleske Premier lige:

https://sporticos.com/en/2-premier-league
 
Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
105
Lester - Ništa bez Srbina?!
  • Autor: Darko Mitrović

  • 08. februar 2016.

  • 09:38

  • Izvor: Sportske.net, informer.rs
0 Komentara
Mimo svih očekivanja, ekipa Lester Sitija ove sezone postaje sve ozbiljniji kandidat za titulu u Premijer ligi, pa je utisak da iz kola u kolo imaju sve više pristalica širom sveta.
lester483540020160208093003.jpg

Foto: Beta/AP Photo/Jon Super
Povezane vesti
Venger: "Moramo da pobedimo Lester"Vardi: "Želim da ostanem još dugo u klubu"Maestro Marez ostao bez rečiNagrada za Vardija!Ronaldinjo odbio Premijerligaša?
Naravno, sjajne partije Vardija, Mareza i drugova i u našoj zemlji se prate sa velikom pažnjom, a jedan naš ''zemljak'' je u proteklom periodu značajno ''umešao svoje prste'' da Lester danas bude to što jeste.

U pitanju je Milan Mandarić, koji je na temu Lesterovih fenomenalnih rezultata govorio u izjavi za ''Informer''.

Tom prilikom, srpski biznismen koji je sada na čelu ljubljanske Olimpije, naglasio je da su i njegove zasluge velike za ovaj nagli uspon Lester Sitija.

''Ostavio sam odličnu infrastrukturu i započeo sistem koji je samo trebalo nadograđivati. Ove fantastične partije nisu rezultat nečeg što se desilo preko noći, već su plod višegodišnjeg sistemskog rada'', izjavio je Mandarić.

On odbacuje sumnje koje se i dalje mogu čuti kako je Lester imao dosta sreće u dosadašnjem toku sezone. I ne samo to, Mandarić veruje da će Lester zaista postati novi šampion na kraju sezone.

''Ako je ekipa prva na tabeli posle 25 kola, to znači da ima neophodan kvalitet. Kako je Lester dobijao utakmice u dosadašnjih 25 kola, tako će dobiti preostale i osvojiti titulu'', jasan je Mandarić.

Podsetimo, Lester je proteklog vikenda kao gost savladao jednog od direktnih rivala u borbi za tron, ekipu Mančester Sitija sa 3:1 i dodatno se učvrstio na čelu tabele.
 
Natrag
Top