Premier league 2014/15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Ščešnji: "Ja sam "jedinica", NIJE mi žao Ospine"

Izvor: Sportske.net

Bilo je dosta govora o tome ko će biti "jedinica" Arsenala ove godine, a Arsen Venger se, barem za sada, odlučio za starog, Vojčeka Ščešnjeg.
475945_600.jpeg

Prva tri kola Premijer lige prvi golman Arsenala je i onaj stari, Vojček Ščešnji. BIlo je dosta priče hoće li Ospina, kolumbijski golman sa poslednjeg Svetskog prvenstva koji je pokazao zavidan kvalitet u Brazilu, postati prvi golman Arsenala, ipak, Arsen Venger izgleda nije imao dilemu.

Sve što mu je trebalo jeste zamena za sjajnog Poljaka koji u prva tri kola brani sasvim solidno.

Lukaš Fabijanski je u razgovoru sa poljskim novinarima istakao da nije baš najbolji prijatelj sa Ospinom kao što je to bio sa Fabijanskim koji sada brani u Svonsiju.

"Srećan sam što sam broj 1, ali znam da ne smem sebi da dopustim nekoliko loših mečeva.

Znam da Ospina ima ambicije i da se one ne završavaju time da on sedi na klupi i aplaudira dok me gleda kako branim.

Dobar je on momak u sportskom smislu, ali meni je barem lakše u jednom aspektu - Nije mi ga žao.

Ne mislim da mi je prijatelj kao što je to bio Lukaš Fabijanski, mislim da je Lukaš zasluživao da brani, ali ne na moj račun
.", završio je Vojček Ščešnji.
logo-news.png

Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Murinjo: "FFP favorizuje Barsu i Junajted"

Menadžer Čelsija, Žoze Murinjo, istakao je da UEFA nema ista pravila za Čelsi i za ostale velike klubove u Evropi, poput Mančester Junajteda i Barselone, posebno kada je u pitanju FFP.
294004_640.jpg

Žoze Murinjo se sada nameračio na UEFA-u, najviše zbog, kako on to kaže, nepostojanja istog pravila za sve klubove.

On je rekao da Čelsi nije deo elite kada se radi o FFP-u.

"Kada je UEFA napravila taj Finansijski Fer Plej, onda je morala da sve klubove stavi u istu poziciju.", rekao je Murinjo.

"Realnost je malo drugačija. Veliki timovi, veliki klubovi, kao i klubovi sa velikom bazom navijača širom sveta koji imaju velikih prihoda imaju povoljniji položaj od drugih timova."

"Tako recimo, Real Madrid, Barselona, Bajern, Mančester Junajted, svi ovi veliki timovi imaju prednost u odnosu na druge."
"Ipak, mi u Čelsiju smo veoma srećni načinom na koji radimo stvari i na to kako smo odradili prelazni rok. Imamo odličan balans između prihoda i troškova. Srećni smo sa profilom koji imamo u ovom trenutku i ne bismo ništa menjali
.", istakao je on.

Nekoliko klubova je do sada zbog kršenja FFP-a sankcionisano od strane UEFA, a najpoznatiji su svakako PSŽ i Mančester Siti, kojima je dozvoljeno da prijave samo 21 igrača za Ligu šampiona.

logo-news.png

Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Novi ugovori za Arsenalov dvojac

Dva fudbalera Arsenala na pragu su da potpišu nove ugovore sa timom sa Emirata.
247854_600.jpg

Olivije Žiru i Mikel Arteta će u toku naredne nedelje potpisati nove ugovore sa Arsenalom, preneli su engleski mediji.

Francuski reprezentativac ima problema sa povredom koju je zadobio u meču sa Evertonom i odsustvovaće do kraja ove polusezone, ali je Venger odlučio da mu poveri novi ugovor. On bi u klubu trebalo da ostane do 2018. godine.

Za razliku od njega, Mikelu Arteti će biti ponuđeno da odigra još godinu dana u dresu "Tobdžija".

Arsen Venger je ove sezone potrošio oko 80 miliona funti za dovođenje novih igrača, a u tim su pristigli Kalum Čembers, David Ospina, Aleksis Sančez, Matje Debuši i Dani Velbek.
logo-news.png

Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Rio: "Junajted lud što je prodao Velbeka Arsenalu!"

Bivši defanzivac Mančester Junajteda, Rio Ferdinand, istakao je da je Mančester Junajted pogrešio prodajom Danija Velbeka.
243995_600.jpg

Arsen Venger je morao da potraži novog napadača nakon povrede Olivijea Žirua koji će biti odsutan do januara naredne godine, a našao ga je u vidu Danija Velbeka, doskorašnjeg fudbalera Manečster Junajteda.

Mnoge je oduševio ovaj potez Mančester Junajteda, posebno Roja Hodžsona koji je istakao da je ovo odlično za reprezentaciju, ali ne i nekadašnjeg defanzivca Junajteda, Rija Ferdinanda.

"Ne mogu da verujem da je Junajted dopustio Daniju da ode. Još u Arsenal. On je uvek opasnost za protivničke golmane, može dosta problema da napravi Junajtedu.", rekao je Rio Ferdinand.

"Dani ima sve što treba da bi postao top igrač. Zamislite samo napad Arsenala kada svi budu fit.", rekao je on.

"Okslejd, Sančez, Volkot i Dani bi mogli da se trkaju sa štafetom Jamajke 4x100 metara bez problema.", završio je Rio Ferdinand.
logo-news.png

Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Znate kada se vraća Volkot?

Od Tea Volkota se mnogo očekuje ove sezone od trenutka kada se bude vratio na teren.
volkotara142229020140104202548.jpg

Arsenal nije toliko dobro počeo sezonu, nakon tri gola imaju samo 5 bodova, pošto su izgubili po dva u mečevima sa Evertonom i Lesterom.

Mnogi navijači ovog kluba očekuju dosta od ove ekipe, a stručnjaci smatraju da će onaj pravi Arsenal zaigrati kada se na teren vrati Teo Volkot.

Ovaj momak nije bio u sastavu Tobdžija još od početka 2014. godine, a to se poklapa sa nešto slabijim rezultatima Arsenala prethodne sezone.

Volkot vredno radi kako bi u punoj formi dočekao nastavak prvenstva, a od njega se očekuje da se na teren vrati u derbi meču protiv Totenhema, preneo je Miror.

Taj meč je na programu 27. septembra.
logo-news.png

Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Murinjo planira da dovede Ronalda u Čelsi!

Posle sve češćih spekulacija da je Ronaldo nezadovoljan u Realu, pojavile su se priče u engleskim medijima da bi najbolji igrač sveta mogao da se vrati u Premijer ligu.
284178_640.jpg

Kristijano Ronaldo navodno nije u ovom trenutku u najboljim odnosima sa trenerom Karlom Anćelotijem, što je pokrenulo lavinu spekulacija o njegovom eventualnom transferu nazad u Englesku.

Mančester Junajted, njegov bivši tim, stoji u redu za njegov potpis, ali prema pisanju Dejli Stara, Čelsi će ponuditi više!

Murinjo želi da ponovo sarađuje sa svojim zemljakom, i to nije tajna, pa bi Čelsi na zimu mogao da ponudi 60 miliona funti za njegove usluge.

S obzirom na to koje su cifre u opticaju bile ovog leta, ova cifra bi verovatno bila previše mala, čak i ako Real želi da ga pusti.

Ipak, iako je Ronaldo trenutno nezadovoljan u Madridu, teško je verovati da će se Real tek tako odreći Kristijana Ronalda...
logo-news.png

Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Arsenal konačno rešava pitanje zadnjeg veznog?

Arsenal na kraju ovog leta nije doveo zadnjeg veznog igrača, i to zato što je Venger tvrdio pazar. Ipak, to tvrđenje pazara bi moglo da mu donese igrača na zimu!
arvaljo185109020140323112535.jpg

Čelnici Sportinga i Arsenala trebalo bi da se vide sledeće nedelje i dogovore transfer veoma traženog reprezentativca Portugala, Vilijama Karvalja.

Sporting je shvatio da neće moći da dobije 37 miliona funti koliko je njegova otkupna klauzula, pa će dva kluba pregovarati o ceni za defanzivnog veznog.

Priča se da Arsenal nudi polovinu te cene, odnosno 18 miliona funti, dok Sporting želi 25. Postoji mogućnost da se dve strane "nađu na pola puta" i da cena za Portugalca bude 22 miliona funti.

Arsenalu je vrlo potreban zadnji vezni igrač, što je pokazao i start ove sezone, videćemo da li će Karvaljo konačno zaigrati u Premijer ligi od zime.
logo-news.png

Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Dani Alveš bira – Liverpul ili Junajted

Engleski mediji javljaju danas da će brazilski fudbaler naredne godine kao slobodan igrač pojačati jednog od dva engleska kluba.
265078_600.jpg

Barselona i Brazilac su postigli načelni dogovor po kome će Alveš na Nou Kampu ostati do istekao svog ugovora.

Iskusni, 31-godišnji fudbaler je obavezan na vernost Kataloncima do kraja tekuće sezone, leta 2015. godine potražiće novu sredinu, a engleski mediji ističu da će to biti Premijer Liga.

Takođe, ostrvski izvori spekulišu i sa imenima dva kluba kao dva glavna kandidata za potpis.

U pitanju su Liverpul i Mančester Junajted, koji bi Brazilca dobili kao slobodnog igrača, bez utrošenog novca na transfer.

U priču se ipak izokola uključuju i Pari Sen Žermen, Juventus, Mančester Siti, a nema sumnje da će se lista samo produžavati, te da će Brazilac na kraju sezone imati mnoštvo ponuda od kojih će izabrati najunosniju.

Spekuliše se da će se voditi i takmičarskim izazovom, da će želeti u konkurentnu ligu kakva je Premijer, te da će i u odabiru kluba uzeti u obzir (ne)igranje u Ligi šampiona.
logo-news.png

Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Lampard je ipak trebalo da ode u Australiju?

Današnji meč između Sitija i Arsenala na kojem je debitovao Frenk Lampard za Siti, otvorilo je široku diskusiju, ali jedan njen smer baš i nije u fokusu...
164527_600.jpeg

Rasprava navijača na tviteru i ostalim društvenim mrežama, koju smo već videli kada je Lampard po prvi put uslikan u dresu Sitija možda je neopravdano zasenila samu igru bivšeg fudbalera Čelsija, koja je na ovom meču bila daleko od impresivne.

Lampard je izdržao samo 45 minuta sa pokretljivim veznim redom Arsenala i bio je jedan od najslabijih igrača u timu Sitija u prvom poluvremenu, pa ga je Pelegrini opravdano zamenio na poluvremenu.

Bilans Lamparda je bio žuti karton, slabo kretanje, i doduše, jedno odlično dodavanje ka Silvi koje je na žalost Sitija ostalo neiskorišćeno.

Ipak, posle ovakvog meča, vidi se da je Murinjo bio u pravu kada je pustio Lamparda da ode i da još malo igra fudbal u manje zahtevnoj ligi, a odluka Lamparda da se vrati u Premijer ligu za sada se pokazuje kao pogrešna.

Pošto je i Australija bila opcija za pozajmicu, bolje bi mu bilo da je otišao tamo, ovako teško da će dobijati još puno prilike u derbi mečevima...
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Počeli sukobi u Junajtedu!
Poraz kao Pandorina kutija, igrači zameraju Van Galu što je izveo Di Mariju. Holanđanin uključio "fen" u svlačionici, a većina tima krivi Rafaela. Jedino rešenje nove kupovine?
van-gal-velika309665020140923093720.jpg

Posle poraza od Lestera prštalo je u svlačionici, Van Gal je bio nezadovoljan načinom na koji su se igrači ponašali u poslednjih 30 minuta, a jedan od fudbalera je po završetku meča glasno prokomentarisao potez trenera.

"Zbog čega je izveo Di Mariju i ubacio Matu", rekao je navodno neimenovani fudbaler.

Argentinac je izašao kod nerešenog rezultata, primljena su još dva gola i izgubljena još jedna utakmica u sezoni.

I među igračima je bilo sukoba, neki od njih su zamerili Rafaelu na načinu na koji je napravio penal. Posle utakmice su natmurenih lica igrači Junajteda ušli u autobus, ali su se zaglavili u gužvi, pa su morali da trpe i dobacivanja i gestikulaciju razdraganih navijača "Lisica".

Van Galu mediji zameraju da gotovo ništa nije uložio u odbranu, sem 16 miliona funti za Roha koji je uz to primarno levi spoljni igrač.

Ali, veruje se da Holanđanin nije imao rešenje jer su Mangala i Benatija bili mete Sitija, odnosno Bajerna, kao i da Humels nije bio realna meta pošto Dortmund ne želi da ga proda.

Upravo se postavlja pitanje kog je štopera mogao da uzme Van Gal u takvoj situaciji, Šara iz Bazela je možda mogao da dovede, ali nije bio baš uveren da su to prava rešenja, kao ni De Vrij koji je završio u Laciju.

Povrede Evansa i Džonsa su iskomplikovale stvari, praktično Van Gal nema sada rešenja, a i dalje mu je potreban kvalitet i kada se pomenuti oporave. Prema tvrdnjama izvora iz kluba, planiraju se kupovine u defanzivi, ali biće pitanje ponude, pogotovo u januaru kada timovi teže prodaju svoje najbolje igrače.

Fil Nevil nema dilemu.

"Mora da potroši još najmanje 100 miliona funti kako bi bio konkurentan u borbi za titulu", smatra nekadašnji fudbaler Junajteda i prošle sezone pomoćnik Mojesa.

Postoji navodno i lista na kojoj su Neven Subotić, Matip, Humels, Godin i Ron Vlar, za dvojicu bi Van Gal mogao da izdvoji oko 60 miliona evra

Postoji i druga varijanta po kojoj bi ipak bio kupljen Arturo Vidal i doveden jedan štoper, ali i dalje je pitanje cene Čileanca...

Sve u svemu, niko nije ni rekao da će biti lako...
logo-news.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag