Šta je novo?

Prelazak sa win 7 na win 10 besplatno

Član
Učlanjen(a)
06.02.2013
Poruka
20
U nastavku ću opisati kako prebaciti win 7 na win 10 besplatno. Danas sam probao i radi bez greške. Doduše ja sam radio sa legalnim win 7 i sve je prošlo bez problema.
PowerShell skripta olakšava nadogradnju bez nadzora.

Drugim riječima, pokrećete postupak nadogradnje, kliknete dijaloški okvir ili dva u početku i tada možete ustati i krenuti raditi nešto drugo dok Windows 10 preuzme i instalira automatski. Vaš će se sustav ponovno pokrenuti kada bude trebao..
Početak korištenja PowerShell-a u sustavu Windows 7 SP1

Budući da nam treba PowerShell da napravimo ovu malu malu nadogradnju, a PowerShell dolazi izbačen u bilo koju verziju sustava Windows još od Windows 7 SP1, provjerite jeste li nadogradili operativni sustav barem do sada. Drugim riječima, pokrenite Windows Update i instalirajte sve što želite da instalirate (ako ništa drugo).

Nakon što ste spremni za početak, kliknite gumb Start, utipkajte Powershell, desnom tipkom miša kliknite "Windows Powershell" i odaberite "Pokreni kao administrator."

Kao mjera sigurnosti, PowerShell je postavljen da ne pokreće skripte prema zadanim postavkama dok ne promijenite određeni ključ registra. Da biste to učinili, upišite ovo Set-ExecutionPolicy Unrestricted u Powershell i kad završite, pritisnite tipku Enter:
Sada možete zatvoriti PowerShell-
Preuzmite PS1 datoteku link http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=51589467397114778925 na svoje računalo. Ako ne postoji ili želite to stvoriti ručno, otvorite novu tekstualnu datoteku i kopirajte i zalijepite sljedeće

$dir = c:\temp
mkdir $dir
$webClient = New-Object System.Net.WebClient
$url =

$file = $($dir)\Win10Upgrade.exe
$webClient.DownloadFile($url,$file)
Start-Process -FilePath $file -ArgumentList
/quietinstall /skipeula /auto upgrade /copylogs $dir“ -verb runas

Nakon što to učinite, zatvorite Notepad i spremite datoteku s bilo kojim imenom, ali promijenite njeno proširenje u .PS1 (iz .TXT).
Desnom tipkom miša kliknite svoju novu .PS1 datoteku i odaberite "Pokreni s PowerShellom". Vjerojatno ćete morati potvrditi barem jedan prompt koji omogućava "Microsoft Windows-u" da unese promjene na vaše računalo, ali to je to. PowerShell prozor nakratko će se pojaviti i nestati, a zatim neko vrijeme nećete vidjeti ništa drugo.
Dugo vremena nećete vidjeti ništa na ekranu. Vaš će se sustav automatski ponovo pokrenuti kad bude trebao, a instalacija sustava Windows 10 isključit će se bez ikakvog dodatnog unosa.
Znat ćete da je to učinjeno kada vaše računalo od vas zatraži da učinite nešto, što bi trebalo izgledati ovako:
1578576433891.png 1578576451852.png
Vi ste u osnovi samo jedan ili dva zaslona od dovršetka. Za provjeru vam treba 15 minuta. Nakon što skočite na Windows 10, svi vaši podaci i aplikacije trebali bi biti tamo gdje su bili izvorno (jer smo nadogradili sa sustava Windows 7, a ne izvršavali čistu instalaciju).
Aspekt nadogradnje je presudan jer biste trebali imati i potpuno aktiviranu verziju sustava Windows 10, pod pretpostavkom da ste došli iz aktivirane verzije sustava Windows 7. Ako ne, unos ključa sustava Windows 7 trebao bi biti sve što je potrebno za aktiviranje sustava Windows 10, i prijava s vašim Microsoftovim računom trebala bi olakšati postupak aktivacije za daljnje instalacije.
Ne zaboravite resetirati pravila izvršenja PowerShela

Sjećate se kada smo razbili PowerShell i dozvolili mu da pokreće sve skripte koje je želio? Pa, sada je sjajno vrijeme da se to preokrene, radi sigurnosti. Otvorite PowerShell s administrativnim povlasticama (isto kao i prije) i unesite ovo:
Set-ExecutionPolicy Restricted
1578576477989.png
 
Top