prebacivanje podataka sa HDD sa računala koji je u kvaru

Član
Učlanjen(a)
21.10.2009
Poruka
56
S obzirom da imam veliki kvar na računalu i koji izgleda neću moći rješiti bez servisa,sada me interesira kako prebaciti važne podatke sa HDD koji je u ovome pokvarenom računalu,a da HDD ne ubacujem u drugo računalo.

__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.354
Pa ako mozes upaliti komp ides polako preko usb.....A ako ne mozes upailiti ne preostaje ti nista drugo vec hdd da vadis i stavljas u drugi komp..

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
156
S obzirom da imam veliki kvar na računalu i koji izgleda neću moći rješiti bez servisa,sada me interesira kako prebaciti važne podatke sa HDD koji je u ovome pokvarenom računalu,a da HDD ne ubacujem u drugo računalo.

Postoji Windows Easy Transfer kabel kojim možeš povući sa starog na novi komp podatke brzinom od oko 20 GB na sat

Član
Učlanjen(a)
21.10.2009
Poruka
56
negdje sam našao mogućnost da se od hdd napravi externi,pa neznam mogu li od ovoga moga napraviti externi (sata hdd),ako se ovaj kvar ne bi isplatio popravljat.
ili sa nekim adaptorom,koji taj sata priključak pretvara u usb priključak,a taj adapter sam vidio u conradovom katalogu.

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
156
negdje sam našao mogućnost da se od hdd napravi externi,pa neznam mogu li od ovoga moga napraviti externi (sata hdd),ako se ovaj kvar ne bi isplatio popravljat.
ili sa nekim adaptorom,koji taj sata priključak pretvara u usb priključak,a taj adapter sam vidio u conradovom katalogu.

Da, možeš bez problema napraviti ext. hard, samo trebaš odgovarajuće kučište sa odgovarajučim prihvatom, ako je stolno računalo onda ti treba 3,5" kučište, imaš za ata i sata priključak,pri izboru gledaj da uzmeš ono koje će što bolje čuvati hdd pri padu jer je jako osjetljiv

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Treba ti External 3.5" HD Enclosure.......( USB )

Imas ga u Gigatronu-prodavnici ( kod Vuka ).....cena oko 25E.....(.ATA i SATA HDD )

Član
Učlanjen(a)
21.10.2009
Poruka
56
Baš jučer kad sam spojio HDD iz ovog računala što je u kvaru,sa matičnom pločom drugog računala,znači spoji sam sa sata kabelom,a napajanje je od ovoga računala štro je u kvaru jer čini mi se da ono funkcionira,pokazuje mi obavijest da ovaj HDD nije formatiran,a vjerojatno kad bi slučajno pustio da ga formatira izgubio bi sve podatke sa njega,a i kad pritisnem pod svojstva pokazuje mi da na hdd nema ništa tj 00,00 ,a kad pritisnem za prvi korak formatiranja pokazuje mi da je veličina hdd samo oko 35GB,mada mu je prava veličina 160GB

Natrag