Praznik u Rimu

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Praznik u Rimu
1. avgust 2009.


Misija - potopiti "armadu", kada su u pitanju vaterpolisti, odnosno ispraviti nepravdu iz Pekinga, kada govorimo o Čaviću. Umemo da se radujemo, samo nam treba razlog. Protekle dve nedelje su bile kao bajka, ali rezerve sreće smo sačuvali...za današnje VELIKO FINALE
Svi putevi danas zaista vode u Rim.

vujasinovic-vr214975020090731190421.jpg


Kao i obično, neveliku flotu vaterpolista i plivača, ispratili smo u večni grad, s mukom suzdržavajući euforiju kojoj smo skloni pre takmičenja. Sada imamo već pravo ne samo da budemo euforični, već i gordi u novostečenom saznanju da smo u ovim sportovima elita.

Kulminacija dvonedeljne bajke je danas, vaterpolisti će se suočiti sa španskom armadom u jednoj nameri, da vrate dominaciju na svetskom nivou, ali i uzvrate za poraz na startu šampionata Taj neuspeh je posuo trnje po putu do finala, ali neka, ovako je slađe.

Milorad Čavić danas pliva da ispravi nepravdu iz Pekinga. Uzeo je već jedno zlato, oborio svetski rekord, ali nije zaboravio ono što se dešavali na Olimpijadi. Majkl Felps je fantastičan sportista, ali na 100 metara delfin nije najbolji. Srušio je Špicov rekord u broju zlatnih medalja, no za Čavića, rimsko finale je prilika da se izravnaju računi.

Kaže da ne razmišlja o Felpsu, potrebno je da pliva ispod 50 sekundi i spreman je za taj rezultat, ima još rezervi.

Imamo ih i mi, da slavimo, ne da plivamo. Radovali smo se „do koske“ prethodnih dana, ne samo zbog vaterpolista i Čavića, već i Nađe Higl, ali nema problema, umemo još bolje da se radujemo.

Dajte nam samo razlog.

cavic-velika1293020090416181233.jpg
 
Natrag
Top