Praznični trend: Bivši vas se odjednom sete?

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Praznični trend: Bivši vas se odjednom sete?

Jedno od desetoro ljudi koji u vreme praznika nemaju partnera, kontaktiraće neko od bivših. I moguće je da to ne bude čak ni neko sa kim ste nedavno raskinuli, nego neko ko želi da se posle nekoliko godina vrati u vaš život.

579068_sad-1015875-1920_fe12f22912d131dbc.jpg

A gde su bili pre praznika?

Studija koju je sproveo sajt eHarmony kaže da je razlog što mnogi u vreme praznika žele da se pomire sa bivšima taj što se osećaju usamljeno i "udari" ih nostalgija.

Naime, 11 odsto ispitanika priznalo je da su u vreme praznika kontaktirali nekoga od svojih bivših.

- Vreme kada se bliži kraj godine je vreme kada u glavi sumiramo utiske, razmišljamo o svemu što smo uradili i što nismo uradili. To neizbežno vodi i razmišljanju o nekim prošlim vezama - kažu stručnjaci.

Svemu tome malo doprinose i društvene mreže, koje olakšavaju da vas bivši/bivša kontaktira ili da vi načinite taj korak.

Ponekad te osobe koje se jave bivšima žele samo neobavezan odnos, ponekad žele da pokušaju da ožive vezu, nekad samo da se uz piće i priču prisete starih vremena.

Pored toga, za neke samce su praznici doba godine kada se osećaju veoma usamljeno, pa im je to dodatna motivacija da se jave bivšoj ljubavi.

I u tome nema ništa loše, samo je važno da sve bude jasno u vezi sa tim zašto se javljate i šta tačno želite od osobe kojoj se javljate, kako niko ne bi bio povređen.

(Mondo/Vestionline)
 
Natrag
Top