Pravoslavno trojstvo

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Dakle, ovo je bio samo još jedan pokušaj u nizu zlonamjernih podmetanja Pravoslavnoj Crkvi. Originalna slika je ovo:

freskefeature-368x189.jpg
Dakle, sada je jasno da je Zaokret stvarno pokušao manipulisati sa ovom slikom, na kojoj je isjekao jedan lik, da bi na slici ostala samo tri lika i to onda predstaviti kao pravoslavno Sveto Trojstvo. Zanimljivo je kako mržnja i netrpeljivost, bilo kog oblika i prema bilo čemu, mogu čovjeka odvesti na stranputicu i to do te mjere da posegne i za ovakvim rabotama.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I tvoj pokušaj da diskreditiraš pravoslavlje, i još više katolike, je očigledan, ali uzalud ti trud. Optužuješ prvu Crkvu (trećeg stoljeća) za prihvaćanje mnogoboštva i poganskih običaja. Argumente nemaš, osim knjige “Babilonska misterijska religija – drevna i suvremena” koju si već preporučivao ovdje na forumu.
Za one koji ne znaju. Ta knjiga je pobijena u vjerodostojnosti i povučena iz prodaje na zahtjev samog autora. Drugim riječima, ta knjiga je smeće.

Isabeleta, ne vidim razlog ovakvim rečima - jer moj komentar nije bio usmeren ka tome da bilo koga diskreditujem, već upravo suprotno - da opravdam, da pravoslavni Hrišćani imaju objašnjenje za ovu sliku čoveka sa konjskom glavom, koje mogu prihvatiti ako je objektivno.

Što se tiče prihvatanja paganskih obeležja unutar tradicionalnih crkava - ja mogu nešto sugerisati, a svako ima slobodnu volju da proučava za sebe i da vidi šta je istina.

Ako pogledamo poslednje diskusije na temama gde se diskutuje o Adventistima - gde se oni na sva zvona napadaju, onda je tvoja izjava o napadanju neozbiljna, jer moje pisanje o drugim crkvama je najminimalnije moguce za razliku od drugih.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Мислим да лупетате и ти и твој ортак из сестринске Милерове секте. Нити се славе људождери, нити се слави Анубис. Тај светац није био леп, згодан и лепо обучен (са краватом) као ви из америчких секти. Служио је као циркуска атракција којој су се сви смејали. Када је спознао Господа, верно је сведочио без страха. Онда му се више нико није смејао, већ су га презирали. Због своје вере је пострадао као и многи мученици за веру у Христа. Када бисте знали чиме се бавите, тј. када бисте били уопште свесни, не бисте тако писали.

Ljepo sim dao upozorenje da nelupaju ko zvona

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
GDJE U BIBLIJI PIŠE – koji stih;

1.
Da je Božji Sin Isus Krist za sebe rekao da je On Bog?
Gdje je Isus rekao – Ja sam Bog! - ?
2.
Da je Sveti Duh za sebe rekao da je On Bog?
Gdje je SD rekao – Ja sam Bog! - ?
3.
Da je Božji Sin Isus Krist za sebe rekao da je On sve stvorio?
Gdje je Isus rekao – Ja sam stvorio…….! Ja sam Stvoritelj! - ?
4.
Da je Sveti Duh za sebe rekao da je On sve stvorio?
Gdje je SD rekao – Ja sam stvorio…….! Ja sam Stvoritelj! - ?
5.
Da je Božji Sin Isus Krist za sebe rekao da se ljudi
trebaju Njemu klanjati kao Bogu?
6.
Da je Sveti Duh za sebe rekao da se ljudi
trebaju Njemu klanjati kao Bogu?
7.
Da je Božji Sin Isus Krist za sebe rekao da je On Alfa i Omega?
Gdje je Isus rekao – Ja sam A&0! - ?
8.
Da je Sveti Duh za sebe rekao da je On Alfa i Omega?
Gdje je SD rekao – Ja sam A&0! - ?
9.
Trojstvo, 3 Božanske Osobe, Trojedini Bog, Bogočovjek, Bog u tijelu?
10.
Da za spasenje treba vjerovati da je Isus Bog?
11.
Da za spasenje treba vjerovati da je SD Bog?
12.
Da za spasenje treba vjerovati u TTT?
----------------------------------------------------------------------------

Da li imaš jasne nedvosmislene stihove za gornje.
Jer to gornje je temelj tvoje vjere.
Ako ti je to temelj – onda imaš u Bibliji masu takovih stihova.

ALI – ako nema takovih stihova – onda tvoj nauk nije Biblijski.
Onda ti imaš dogmatski nauk – neBiblijski.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Uvek ista pitanja i ako se na njih uglavnom odgovori.

Treba ponekad ljudima dati slobodu nakon sto im se ukaze na istinu, a ne gurati glavom kroz zid - jer silom nametnuto misljenje nikada ne donosi dobar rod, vec ljubavlju i staranjem za spasenje ljudi imajuci maksimum tolerancije za pogreske koje imaju..to je poruka apostola Apavla koji kaze "SVIMA SAM BIO SVE..DA BI IH PRIDOBIO"
Ne praveci kompromis sa grehom, ali biti tolerantan a opet svedociti istinu sa ljubavlju da bi pridobio one koji su u zabludi.

Sto se tice trojedinog Boga - to je jasno biblijsko ucenje..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Neka pise..
Mi smo odgovorili, ako hoce razumeti, razumece.
Ali ko je tvrdoglav njemu nema pomoci, jer ponos i gordost je prvi i najtezi greh...

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Dakle, sada je jasno da je Zaokret stvarno pokušao manipulisati sa ovom slikom, na kojoj je isjekao jedan lik, da bi na slici ostala samo tri lika i to onda predstaviti kao pravoslavno Sveto Trojstvo. Zanimljivo je kako mržnja i netrpeljivost, bilo kog oblika i prema bilo čemu, mogu čovjeka odvesti na stranputicu i to do te mjere da posegne i za ovakvim rabotama.

Није то Заокрет, већ РИС БГ. Не само што манипулишу Библијом и сликама, већ и налозима. Јако је важно да се схвати да иза деловања људи из одређених култова стоји стратегија, систем деловања и покушаји да се представе као невини доносиоци истине, а да их неко омета у томе јер их мрзи. Јер мрзи истину. Прво су њих тако "обрадили", а они само раде како су научени и по налогу.

Зато сам једно време упозоравао на лукавство култова који делују данас, што су они проформулисали као мржњу према њима. Мислим да многи нису ни свесни какве су то организације. Не само због мог упозорења које је веома скромно, већ због упозорења многих стручнијих људи, теолога и психолога, социолога итд.

Један од мојих омиљених теолога је давно упозоравао на култове и њихове системе деловања.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Baš kako sam i predpostavljala. Slika ne predstavlja Presveto Trojstvo, već sv. Kristofora.

Psoglavi svetitelj Hristofor iz manastira Sukovo
freskefeature-368x189.jpg

Pa izgleda da je to kvartet.Onaj prvi levo mi lici na katolika,onaj drugi sleva sa crvenim fesicem na nekog preobrazenog muslimana,pa pravoslavac,i krajnji desno je ljudozder.Bas su se lepo slozili...Mozda ta slika predstavlja jedinstvo svih danasnjih najkrvozednijih religija???

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Takvu sam sliku nasao na internetu,
ako ne verujes evo ti link
http://www.telegraf.rs/vesti/884155...vetac-celavi-isus-i-bogorodica-s-krilima-foto

Natrag