Pravljenje toolbara za vas forum

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
Forum ima lepo smisljen i napravljen toolbar.......

000fx.jpg

I ja sam ih do sada napravio dosta..........

001wqk.jpg

002ecx.jpg

Pa ukratko da objasnim kako se prave........Idemo redom.......

Poslednja izmena:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
Igrajuci se mozete vrlo jednostavno napraviti toolbar za vas forum,sa puno mogucnosti.....Pokusacu ukratko da objasnim nacin...a vase je sta zelite ubaciti u toolbar.....Odite na adresu......

Kod:
http://www.conduit.com

Kliknite na Get Started Now......broj 1

U novootvorenoj stranici popunite sve kolone koje se traze od vas(uz obaveznu mail adresu,web adresu foruma za koji pravite,.....)...registracija kao i svaka......

Te kada popunite sve videcete na dnu dugme Create My toolbar......kliknite na njega.....broj 3

hkVOd.jpg

Postoji puno opcija ja cu ukratko........Prvo cemo napraviti Logo foruma klikom na dugme +Add pored reci Your logo......broj 4

4rm9J.jpg

U novom prozoru upisite tekst koji zelite......(ime foruma ili slicno).....broj 5,Izaberite vrstu slova za to....broj 6,Mozete i sami da uploadujete iz vaseg racunara svoj logo....broj 7,Obavezno upisite punu web adresu vaseg sajta........broj 8 te zatim kliknite na Save.......broj 9

Posto napravili logo sada cemo ubacitiu toolbar trazilicu.kliknite na +Add pored Your Search....broj 10

6rKnY5CT.jpg

Ja sam odredio da pretrazuje google(moze i samo vas forum)......odredite boju trazilice......broj 11.te posto odredili kliknite u novom prozoru na OK.....da zapamti ....broj 12

Ako vam se nesvidja dugme za trazilicu kliknite na Edit.....broj 13

U novom prozoru cekirajte dugme kakvo zelite........broj 14,upisite tekst koji zelite(ja napiso Trazi)....broj 15 te zapamtite sve to na Save......broj 16

lDN4wVx.jpg

U novom prozoru sve cete to i zapamtiti na Save........broj 17

Pored Loga,dobili smo i trazilicu ,te cemo sada ubaciti radio plejer da mozemo slusati muziku dok guglamo....Kliknite na +Add pored reci Radio player.......broj 18

Izaberite klikom vrstu muzike klikom ......(mada naknadno kasnije u samom tolbaru mozete dodavati po zelji)........broj 18

Obelezite radio stanicu koju zelite i kliknite na Add.....broj 19

Sada cete odabrati skin(izgled(radio plejera cekiranjem.......broj 20 a zatim kliknite na Save......broj 21

Posto dobili i radio plejer sada mozemo ubaciti i mail sanduce.......kliknite na +Add pored reci E-mail Notifler.....broj 22

Izaberite izgled ikone email sanduceta cekiranjem .......broj 23 a zatim sve to upamtite na Save......broj 24

Posto ubacili i email sanduce sada cemo ubaciti i Gadget klikom na +Add pored reci Your Gadget....broj 25

U praznom polju u novom prozoru upisite punu web adresu foruma......broj 26

Zatim odaberite ikonu cekiranjem........broj 27 te sve to usnimite na Save.......broj 28

Ubacili smo i gadgete sada cemo nezaobilazni Chat radi komunikacije sa onima koji instaliraju kasnije ovaj toolbar......kliknite na +Add pored reci Chat......broj 29

Odaberite ikonu koju zelite za Chat u toolbaru......dajte mu ime ako zelite.......broj 30,konfigurisite ga klikom na Configure Your chat Rom.....broj 31

Odaberite boju prozora,boju teksta,............broj 32 te kliknite na Save da zapamtite sve to......broj 33

U novom prozoru sve to zapamtite......kliknite na Save...broj 34

Posto dodali Chat.......sada cemo vremenske prilike,meteoroloske .......kliknite na +Add pored reci Weather......broj 35

Odaberite ikonu cekiranjem za vremenske prilike.......broj 36.......te sve to usnimite klikom na Save........broj 37

Tako jos po zelji mozete dodavati dok ne kompletirate vas toolbar........

Poslednja izmena:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
Posto kompletirali vas tolbar.......(u medjuvremenu klikom na edit ispod svakog dela ponaosob mozete menjati ako vam se ponesto ne svidja.....)sada ga mozemo instalirati na nasem racunaru i isprobati klikom na dugme......Install Your toolbar.......broj 38

Otvorice se addon prozor za mozilu........sa vasim tolbar imenom........kliknite na install now.....broj 39

Posle instalacije toolbara kliknite na dugme restart Firefox.......broj 40

Posle restarta posto se pojavi u Mozilli vas tolbar.....iscekirajte kucice i kliknite na Finish....broj 40

Otvorice vam se novi prozor gde cete na dnu stranice videti da pise Download......kliknite na njega.......broj 41

U novootvorenom prozoru videcete link na kojem se nalazi vas tolbar za mozillu firefox.......a klikom na ikonu IE ili Safari mozetedownloadovati u vas racunar i instalaciju toolbara za ove pretrazivace i usput dok downloadujete videti na kojoj se tacno adresi nalaze tolbari za ove pretrazivace i njihov download.........

Sve ovo nije tako tesko i uz igranje moze se napraviti jako lepo jer nudi nam se puno opcija ........pa po volji izaberite sta najvise odgovara vasem forumu.......

Poslednja izmena:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
Ukratko osnovne funkcije toolbara......

Klikom na ikonu sa natpisom Loga Foruma ......vodi vas direktno na forum...

TRAZILICA je jednostavna i pretrazuje Google.Upisacete pojam koji zelite pronaci i kliknuti na trazi....

Dobicete rezultate za zeljeni pojam na Google......ili vasem sajtu.......(u zavisnosti kako namestili)

RADIO.......Mocicete da slusate puno radio stanica muzickih uzivo dok googlate........

radio stanice sam izabrao,.....uglavnom muzicke sa non stop muzikom 24 sata.......desni klik misa na radio stanicu i u padajucem meniju odaberite muziku po volji sa radio stanica.......

E-MAIL......pratite svoje mail sanduce......

Jednostavno kliknitena ikonu a zatim na Setting te upisite vas mail acount.......mail adresu..odaberite koji mail server zelite pratiti..mozete podesiti da vas zvukom obavestava o pristiglom mailu......uostalom videcete dosta funkcija......

CHAT.......Mozete pricati i chatovati sa osobama na forumu koji takodje imaju instaliran ovaj toolbar......

Jednostavmo upisite svoje godine .....proizvoljno,pol i nik....i mozete se ukljuciti u chatovanje.....ja sam prvi sa porukom a i imadosta smajla za koriscenje.....

WATCH MOVIES..Ikona pomocu koje mozete gledati filmove online........

Kliknite na ikonu zatim u padajucem meniju izaberite zanr filma koji zelite gledati.........

I odvesce vas na neki od sajtova gde mozete gledati raznorazne online filmove tog zanra.......

GADGETS.......Ikona sa puno funkcija.........

Klikom na ikonu otvorice vam se padajuci meni gde mozete izabrati neku od mnostva funkcija.....recimo youtube,wikipediju,online igrice........

N/A ikona.........poslednja u nizu........

Kliknite na nju..odaberite vasu zemlju i imacete trenutnu temperaturu u vasoj zemlji........ne podrzava Srbiju ali zemlje u okolini da........

toolbar ima jos puno funkcija ali ovo su tek poneke........

Poslednja izmena:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
U PDF........

:download:

[raw]<iframe src="https://skydrive.live.com/embed?cid=37BC32D29066020F&resid=37BC32D29066020F!916&authkey=APTKOIygIF3RVV4" width="98" height="120" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>[/raw]

Poslednja izmena:
Natrag