Pravljenje bootabilnog cd/dvd-a

Član
Učlanjen(a)
12.02.2010
Poruka
325
Potrebno je:
1. Infra recorder InfraRecorder � Downloads
2. Ultra ISO (ukoliko morate da napravite ISO fajl) BIN to ISO converter, ISO CD image editor and creator - Ultraiso Download Page

Uputstvo:
a) Ukoliko vec imate ISO fajl pokrenite Infra Recorder i kliknite na Write Image
infrarecorder-thumb.png

Pronadjite ISO fajl i pokrenite ga. Kliknite na Burn i rezanje pocinje.

b) Ukoliko morate sami da napravite ISO fajl pokrenite ubacite cd/dvd i Ultra ISO. Tools - Make CD/DVD image

Cekirajte Standard ISO(.ISO) i kliknite na make
Kada ste to zavrsili uradite sto pise pod a, pronadjite ISO fajl koji ste napravili i narezite ga.

Učlanjen(a)
23.03.2010
Poruka
31
Jedno pitanjce.
Skinula sam windows sa neta i sad hocu da ga narezem na dvd da mi bude butabilan. Taj folder sadrzi sledece fajlove:
Desktop.ini
UWIi25_XP_SP3.NFO
XPSP3_Details.txt
UWI.ICO
UWIXP_SP3.iso
Da li treba da narezem samo ovaj iso fajl tako kako si rekao ili treba da ubacim sve ove fajlove?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.02.2010
Poruka
98
Samo iso.
Ostali fajlovi su:
Desktop.ini - Windowsow sistemski fajl za podešavanja foldera (Ovo nema veze sa Windowsom u iso fajlu)
UWIi25_XP_SP3.NFO - Informacije koje možeš pročitati notepadom (Nikada mi nije bilo jasno zašto nije on default za ovaj format)
XPSP3_Details.txt - Takođe informacije koje su ne znam zašto razdvojene od prvih.
UWI.ICO - Ikonica koja je naj verovatnije logo onog ko je postavio taj Windows.

Učlanjen(a)
23.03.2010
Poruka
31
Potrebno je:
1. Infra recorder InfraRecorder � Downloads
2. Ultra ISO (ukoliko morate da napravite ISO fajl) BIN to ISO converter, ISO CD image editor and creator - Ultraiso Download Page

Uputstvo:
a) Ukoliko vec imate ISO fajl pokrenite Infra Recorder i kliknite na Write Image
infrarecorder-thumb.png

Pronadjite ISO fajl i pokrenite ga. Kliknite na Burn i rezanje pocinje.

b) Ukoliko morate sami da napravite ISO fajl pokrenite ubacite cd/dvd i Ultra ISO. Tools - Make CD/DVD image

Cekirajte Standard ISO(.ISO) i kliknite na make
Kada ste to zavrsili uradite sto pise pod a, pronadjite ISO fajl koji ste napravili i narezite ga.

Imam jedno pitanje. Ja kada pravim ovaj Iso fail tako kako si rekao preko ultra iso on mi ga spakuje a ekstenzija jeste iso. I onda kada odem u infra rekorder da ga rezem taj fajl mi je zapakovan a nije mi onako u obliku cd-a ikonica kao sto izgledaju iso fajlovi, nego kao spakovani fajl. Ne znam da li ce to valjati?

Natrag