Praćenje mobilnih telefona

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.640
th_sc1.jpg


Koliko puta ste gledali "špijunske" filmove gde koriste telefone za jednokratnu upotrebu, ili jednostavno otimaju mobilni prvom prolazniku nakon čega ga bacaju... GPS i GSM su čudo,
Već neko vreme nam je dostupan gogle earth (ko nije potražio svoju kuću na mapi) i to free, bilo je samo pitanje dana, kada će nam ponuditi još neku tehnologiju vezanu za satelite
I do sada su postojali GPS i GSM servisi za praćenje, ali te usluge su se dodatno plaćale, a nisu baš bile jeftine.

Želite da saznate gde vam se u ovom trenutku nalazi dečko, devojka, muž, žena... Sin vam je rekao da ide da polaže ispit, a vi niste uvereni u to, ili vam je otac otišao na njivu, pa se uporno ne javlja na mobilni... ma matorci imaju taj običaj, ostavi mobilni u kabini traktora, i briga ga što zvoni, a vi grizete kući nokte, da mu se nije nešto desilo :???:

E,pa sada imate rešenje za to, i to sve free!
Tehnologija je još doduše u beta fazi, moguće su greške:
do 10 metara za korisnike mobilnih telefona sa područja Evropske zajednice
25 metera za korisnike mobilnih telefona sa područja SAD i Kanade
50 metera za korisnike mobilnih telefona sa ostalih područja... tu spadaju i ex yu države... ne tražite Srbiju, sve su nas ubacili pod Yugoslavia.
Daklem, dovoljno je da odaberete državu, ukucate broj mobilnog operatora (060;061;062;063;064...) i br. telefona koji želite da proverite... i to je to.

Mobile cell phone GPS tracking
 
Natrag
Top