Član
- Učlanjen(a)
- 15.01.2013
- Poruka
- 555
Zašto bi "požuda" bila nešto bolesno? Ako muž žudi za svojom ženom, i obratno, i prema njoj oseća požudu, kako je to bolesno? Ja se ne usuđujem osuđivati ni osobe koje nisu muž i žena a žude jedni za drugime i osećaju požudu. Pogotovo ako je to uzajamno, pa još, k tome, proisteklo iz nekakvih emotivnih temelja poput ljubavi ili zaljubljenosti ili sl.A sta reci za Isusa i njegove apostole?
Da nisu mozda i oni gledali sa pozudom zene?
Razumevanje reci "pozuda" je veoma bitna i odnosi se na one koji "bolesno" zele sex sa tom nekom zenom .
Pravi hriscani nemaju tih bolesnih zelja ,bilo da su zadovoljni sa svojom zenom ako je imaju,ili ne.
Isus Hrist je tu dao primer.
Zbog ne sledjenja primera isusa ,mnogi su se prokurvali i bili iskljuceni iz skupstine.,kako nekad ,tako i danas.
Naravno,to za pravoslavce ne vazi,inace bi nestalo pravoslavlja.Oni kao i niihova braca katolici i protestanti mogu da se kurvaju kolko god hoce,jer ce im sve to njihovi popovi oprostiti....
Mene lično smetaju "kurve u duši", kao npr., osobe koje su izdale vlastitu veru (nešto najvrednije) prešli u sektaštvo, pa sad, usled sopstvene grižnje savesti svesni veleizdaje prvenstveno samoga sebe pa onda i svega oko sebe, moralizuju i dele seksualne lekcije u stilu, kao:"Slogovi je i be se nikada ne smeju spojiti i javno izgovoriti, poželeti nekoga seksualno (požuda), pa čak i vlastitu ženu (ili žena muža, svejedno) je smrtni greh, i zbog toga je, ako ništa drugo, na Tajlandu bio cunami kao upozorenje svima koji oće da se ;ebu, itd.,itd.,"
Po tebi su pravoslavci, katolici i protestanti kurve ako upražnjavaju seksualne potrebe? To je uvredljivo, diskriminirajuće i to je govor mržnje. Ako ti apstinuješ (iz ko zna kojih bolesnih razloga jer svetac definitivno nisi, to se ovde itekako vidi), zašto te smeta što mi ostali uživamo živeći normalno?