Poznati igraju tenis za decu oštećenog sluha

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Poznati igraju tenis za decu oštećenog sluha

U toku je osmi po redu tradicionalmi teniski turnir „ Hugo Boss Celebrities Challenger Belgrade 2012“ koji je ove godine na terenima Teniskog centra "Novak" na Dorćolu okupio veliki boroj poznatih ličnosti.

276815_tenis-poznati02rasfoto-aleksandar-dimitrijevic_f.jpg

U prvom kolu su svoje rekete ukrstili biši srpski odbojkaški reprezentativac Vanja Grbić i glumac Dragan Gagi Jovanović, nekadašnji golgeter reprezentacije a sadašnji direktor svih selekcija FSS-a Savo Milošević i kompozitor Saša Dragić, glumac i voditelj Milan Kalinić i bivši rukomentaš Igor Butulija, pevačica Jelena Zana i novinarka Ivana Vraneš kao i mnogi drugi poznati sportisti, muzičari, voditelji, političari.

Neki od učesnika su za ovaj turnir posvećeno pripremali dok drugi tvrde kao za to nisu imali vremena. Milan Kalenićm, koji je pobedio svog protivnika u prvom kolu, kaže da je u poslednjih šest meseci skoro svakodnevno igrao tenis.

- Do sad sad dolazio na ovaj turnir nepripemljen a ove godine sam rekao sebi "ne možes više da gubiš, nećes tamo opet da dođeš kao ovca prad vučju jazbinu" - kaže Milan Kalenić i dodaje da je učestvuje prvenstveno zbog tenisa iako je lepo što turnir ima i humanitarni karakter.

- U meni čuči pravi takmičar i volim da se takmičim. Moj sport je svakako fudbal koji sam igrao i pratio celog života ali volim i tenis koji je možeš da igraš kad imaš samo jednog protivnika - dodaje Kalenić.

Njegov protivnik u drugom kolu, Savo Milošević se za turnir nije pripremao zbog obaveza u koje je dobio kao novi direktor selekcija FSS-a a koje po njegovim rečima zahtevaju jako puno vremena.

- Nisam imao vremena za pripreme ali sam došao na turnir zato što je hunanitarnog karaktera i zato što volim sport, posebno tenis koji igram već osamnaest godina - kaže bivši golgeter reprezentacije i dodaje da je jako zadovoljan organizacijom turnira koja može da se meri sa onom na ATP turnirima.

276814_tenis-poznati01rasfoto-aleksandar-dimitrijevic_ig.jpg

Današnji mečevi će trajati do 20 časova kad će biti poznati svi četvrtfinalisti koji će se sutra od 10 časova takmičiti za ulazak u polufinale.

Pobednici polufinala će biti poznati nakon mečeva koji počinju u 14 časova a svečana dodela trofeja će na centralnom terenu Teniskog centra „Novak“ početi u 19 časova.
Trofeje će pobednicima i finalistima u svim konkurencijama i ove godine dodeliti selektor Dejvis Kup Reprezentacije Srbije, Bogdan Obradović.

Humanitarni fond turnira će biti posvećen školi "Stefan Dečanski" za decu oštećenog sluha.

Izvor:
Blic.rs

Natrag