Povećani nivoi Save i Dunava

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.566
Povećani nivoi Save i Dunava
Izvor: Tanjug
U gornjem toku Save i Dunava došlo je do povećanja nivoa vodotokova, a nadležni, iako ne preti opasnost od izlivanja, su u punoj pripravnosti.


1874413985414109537d38138460197_640x432.jpg


foto: Beta

Direktor "Srbijavoda" Goran Puzović je rekao da je "što se tiče ljudi, mehanizacije i oprema sve spremno a da je na terenu nivo pripravnosti podignut na maksimum".

On je objasnio i da su nadležne službe kompletno angazovane i da "24 časa dnevno vrše osmatranje i praćenje svih kritičnih deonica".

"S obzirom na sve podatke koje imamo i od RHMZ i od svih uzvodnih zemalja, na području Srbije, što se tiče reke Save ne očekujemo u narednih četiri do pet dana nikakve probleme", rekao je Puzović.

Prema njegovim rečima, i na području grada Šapca vodostaj Save će se kretati na nivou redovne odbrane od poplave

"Tok Dunava je u nivou srednjih i srednje visokih vodostaja za ovo doba godine i ne očekuju se neki veliki problemi niti dolazak nekog velikog poplavnog talasa", rekao je Puzović.

On je istakao da probleme u Kladovu, Negotinu, Majdanpeku prave bujični tokovi i vodotokovi drugog reda, odnosno manje, lokalne reke i potoci.

"Na području Negotina imamo izlivanje vodotoka drugog reda... Ljudi su na terenu i očekujemo da ćemo tokom dana i večeri sanirati sva oštećenja na pojedinim deonicama", rekao je Puzović.
 
Top