Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
  • VEČERNJI LIST
Potres jakosti 3,2 stupnja po Richteru pogodio okolicu Zagreba






Epicentar potresa je bio 20-tak kilometara južno od Zagreba, u području Klinča Sela. Zasad nema informacija o eventualnoj šteti.




Zasad nema nikakvih informacija o eventualnoj materijalnoj šteti.
Foto: AFP


spinner_2.gif







Piše: VL


Potres jakosti 3,2 stupnja po Richteru pogodio je u 16.08 sati okolicu Zagreba. Žarište je bilo između Klinča Sela, Pavučnjaka i Donje Zdenčine, mjestima zapadno od Zagreba, potvrdio nam je dežurni seizmolog u Seizmološkoj službi Ivica Sović.
Podrhtavanje tla osjetilo se i na širem zagrebačkom području, a zasad nema dojava o štetama, priopćio je Centar 112.
ŽC 112 Zagreb primio je više dojava građana iz zapadnog dijela Zagreba i Samobora
Većina građana koji javljaju da su osjetili potres su u zapadnom dijelu Zagreba - rekli su za Vecernji.hr u Centru 112, koji se nalazi u Nehajskoj ulici u Zagrebu, također u zapadnom dijelu grada.
U Srbiji u potresu poginule dvije osobe
Podsjetimo, oko dva sata poslije ponoći potres je pogodio područje Kraljeva na jugozapadu Srbije. Potres je bio jakosti 5,4 stupnja po Richteru s epicentrom u selu Vitanovcu, deset kilometara sjeverno od Kraljeva. Dvije su osobe poginule, a više od stotinu ih je ozlijeđeno.
Potres se osjetio i na višim katovima na području Vukovara.
– Probudilo me ljuljanje zgrade. Nije dugo trajalo ali sam se uplašila – rekla je Ruža Stojčić koja živi na 12. katu zgrade u Vukovaru.
Potres se osjetio i u BiH. Na sjeverozapadu Bugarske bilo je štete na kućama. Dva sata poslije potresa u Srbiji, potres jačine 5,1 stupnja sa žarištem u Egejskom moru zatresao je dijelove Grčke i Turske, ali nije bilo štete.
– Potresima je zajedničko jedino što se Afrika podvlači pod euroazijsku ploču. Seizmolozima je draže kad se oslobodi više manjih, nego jedan veći potres – rekao nam je dežurni seizmolog Ivica Sović.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top