Potrebno strucno misljenje

Član
Učlanjen(a)
30.06.2009
Poruka
15
Evo odlucio sam se da postavim ovde pitanje u vezi problema koji imam,jer stvarno ne znam vise sta da radim. Naime,kupio sam NOV racunar u Gigatronu. 12 GB RAMA,Quad Core procesor...Sasvim solidan. Posle samo mesec dana je poceo da me zeza. Tokom igranja igrica jednostavno se slika zakoci i nemoguce je izaci iz toga na bilo koji nacin,cak se i lampica na tastaturi ugasi.
Radio sam novi sistem vise puta,slao na servis. Posle prvog servisa rekli su da je problem bio u RAM memoriji i da je zamenjena. Sad kad sam na drugi slao,rekli su da je hardverski sve ok i da je sve testove prosao. Ja sam uradio opet novi sistem,ovog puta Win 8.1(bio je Win 7) i evo opet isti problem.
Ako ima neko ko bi mogao da zna u cemu je ovde problem voleo bih da mi odgovori..

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.438
Mozda ti grafika ne podrzava te igrice.Mozda bi mogao,smanjiti ili povecati rezoluciju za te igrice.I u podesavanjima,povecati ili smanjiti vrednost u Hz-ima

Član
Učlanjen(a)
30.06.2009
Poruka
15
Igrao sam GTA 5 bez ikakvih problema sa maksimalnom grafikom i sve...
Evo pogledajte
351zsy0.jpg

¯™¯
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
21.11.2009
Poruka
28.527
Jel grafika ASUS ?

Dok sam pisao ti si stavio sliku ok jeste.

Neznam na tom sistemu gde ti je instalirano ranije se islo ovako:

Idi u Desktop-> Properties-> Settings-> Advanced-> ASUS

pa na 7 je bilo

Control Panel\All Control Panel Items\Display\Screen Resolution

pa Advanced setings
pa na ASUS karticu zadnja desno i dole imas sad 2 kartice

jedna je ASUS OSD
druga je ASUS Splendid

i iskljuci ASUS OSD i ASUS Splendid.

destikliraj obe te kartice.

Ugasi komp skroz , pa ga upali i probaj.

Probaj pa javi znaci ako imas instaliran ASUS Gamer OSD moras da iskljucis ASUS OSD i ASUS Splendidi onda probaj te igrice pa javi dal ti blokira.

Član
Učlanjen(a)
30.06.2009
Poruka
15
Pa da,pise tu.Asus R7 250x Series

Imam win 8.1,ne mogu da nadjem to nigde... Da li se to nalazi mozda u AMD Catalyst Control Centru ?

Poslednja izmena od urednika:
¯™¯
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
21.11.2009
Poruka
28.527
Na 7 je bilo

Control Panel\All Control Panel Items\Display\Screen Resolution

pa Advanced setings

pa na ASUS karticu zadnja desno i dole imas sad 2 kartice

jedna je ASUS OSD
druga je ASUS Splendid

i iskljuci ASUS OSD i ASUS Splendid.

destikliraj obe te kartice.

Ugasi komp skroz , pa ga upali i probaj.

Probaj pa javi znaci ako imas instaliran ASUS Gamer OSD moras da iskljucis ASUS OSD i ASUS Splendidi onda probaj te igrice pa javi dal ti blokira.

Nije bilo u Catalyst Control Centru

Član
Učlanjen(a)
30.06.2009
Poruka
15
Hmm,ne vidim tu ASUS karticu,samo ovo
2s9rx54.jpg

A mozete li mi objasniti zasto bi trebale te opcije da se iskljuce ?

¯™¯
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
21.11.2009
Poruka
28.527
Zato sto je hiljade i hiljade ljudi prijavilo da im se koci komp i mnogima izaziva i plavi ekran i onda su iz Asusa rekli da se tako odradi ko gore opisano i da je to resenje .
Ali ako nemas instaliran ASUS Gamer OSD koji je na disku sa drajverima za graficku kartu onda nije to u pitanju , ili su sad te drajvere nazvali drukcije ili ih prikljucili uz nesto drugo.
Neznam vidi na tom disku za graficku sto si dobio ili na nekim drugim koje si dobio da nema nesto tog tipa .
Pazi ima tu brdo stvari koje mogu da prave problem npr u igrici ti se pokrene neka ekstenzija a imas instaliran na primer k lite codec pack i u njemu lav filters i oni pokrenu druge neke procese i onda sukob drajvera i zakoci.
Ja sam imao na jednom kopmpu slican problem ,ljudima blokirao komp cim upale kameru i posle kad smo obrisali pola codeca a bilo vise njih instalirano radilo je sve normalno bez blokiranja kompa.
Kazem ti moras polako jedno po jedno da vidis i proveris.

Član
Učlanjen(a)
30.06.2009
Poruka
15
Da,razumem. Imam ASUS GPU Tweak recimo,cak sam neko vreme mislio da je zbog brzine ventilatora problem,pa sam tu povecao na 50%(inace po defaultu stoji na 20%),ali nije to.
E recimo,imam poslednji k lite codec pack instaliran,ali samo njega od kodeka. Mozda da njega reinstaliram bez tih lav filtera ?

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Hmm,ne vidim tu ASUS karticu,samo ovo
2s9rx54.jpg

A mozete li mi objasniti zasto bi trebale te opcije da se iskljuce ?

U novijim verzijama drajvera ta opcija je uklonjena!
Probaj prvo osnovno da apdejtujes Dx-eve program mozes skinuti odavde samo pri pokretanju odcekiraj Bing bar!

Kod:
https://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.aspx?id=35

Zatim pogledaj i Programs and features koje sve imas Net frame work instalirane
Zadnja verzija mislim da je 4.6 njega mozes skinuti odavde!

Kod:
https://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.aspx?id=48137

Natrag