Potrebna pomoc u vezi Rutera

Član
Učlanjen(a)
17.10.2009
Poruka
203
TP-LINK 54M Wireless Router ako moze neko da mi pomogne oko povezivanja jer do sada nisam ovo radio,i podesavanj e me zanima jer se bojim da ne pokvarim nesto i ne sje_em vec postojeci net.
HVALA UNAPRED...!

Da napomenem da sam ja direktno povezan na baznu stanicu tako da nemoram da kucam ip adresu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
513
Koja oznaka rutere je u pitanju?
Na koji internet zelis da ga zakacis?
Na koliko kompjutera, bezicno, kablom?

Član
Učlanjen(a)
17.10.2009
Poruka
203
Koja oznaka rutere je u pitanju?
Na koji internet zelis da ga zakacis?
Na koliko kompjutera, bezicno, kablom?

TP-LINK 54M Wireless G Router model No. TL - WR340G
Na bezicni internet
Na dva, kasnije mozda i vise kompjutea, a pozeljno bi bilo da mi pomognes i oko povezivanja kablom i bezicno neznam kako je bolje.
I koliki moze da bude domet rutera bezicno i dali mu prepreku predstavljaju zgdara dvo i td.
Hvala

Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
513
Mreznim kablom povezes ruter sa kompjuterom, instaliraj drajvre sa cd-a.
U Internet exploreru u adres baru kucaj 192.168.1.1
User:admin
Pass:admin
U meniju sa leve strane pod Operation mode izaberi AP Client Router, pronadji tu mrezu na koju zelis da se nakacis i konektuj se.Parametre, ukoliko su potrebni, bi trebao da ti podesi provajder jer nije moguce kaciti se na njihove bazne stanice bez njihovih parametara.
Sto se tice povezivanja, taj ruter ima 4 lan porta tako da komjutere mozes povezati sa mreznim kablom.Cena mreznog kabla je 30 din/m
Takodje ih mozes povezati i bezicno us pomoc wireless adaptera.Cena im se krece od 1500 pa navise.Nekih pravila u daljini nema sve zavisi od rasporeda pojedinih uredjaja u kuci i debljine zidova.Vise od 40m kroz tri pregradna ili jednog armiranog zida verovatno neces dobiti.

Član
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
1.431
Molim te, ako znaš pomogni mi oko povezivanja na wireless mrežu. Imam THOMSON TG782i.

Problem je u tome što ne znam namjestiti postavke za bežični internet. Nekidan mi je crysis poslao neki v ideotutorijal sa Youtube-a, ali je bio tako nejasan snimak da ništa nisam mogao shvatiti.

Natrag