Potrebna mi je pomoc prijatelji [ozbiljna situacija] ....

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
Imam brata koji je ozenjen Svedjankom i zive u Svedskoj. Imaju dvoje dece, decaka i devojcicu. Pre dva meseca sudski su se razveli i deca su ostala sa majkom u Svedskoj a on se vratio u Srbiju pre nekoliko dana.

Od juce su pocele pretnje sa njene strane da ce da ubije decu pa sebe ukoliko joj se on ne vrati i ne nastavi sa onim sto je zapoceo. Ona je pokrenula brakorazvodnu parnicu, on se tada nije slagao. Sada, kada je sve gotovo ona od njega trazi da se vrati ili ce ubiti decu i sebe.

Da li iko ima iskustva u ovakvim situacijama? Sta bi trebalo da se uradi? Brat je pokrenuo neke kontakte svojih prijatelja u Svedskoj ali bez uspeha, kazu da su to samo prazne pretnje i bez dokaza a ona nastavlja da preti. Iz minuta u minut stizu svakojake poruke i pozivi gde ona place i prica kako ce se ubiti.

Da li mi iko moze reci kako da se to spreci? Svaka mi je pomoc dobrodosla. Brat mi je van sebe, poceo je da se gubi u zadnjih nekoliko sati

Član
Učlanjen(a)
30.10.2009
Poruka
1.859
1. Nije ti mesto za takve teme,tesko da ce ti ovde ko pomoci.
2.Mislim da se ti netrebas mesati u njegove probleme,sta ako se pomire a ti si svasta npr. rekao snaji ispasces govedo.
3.on mora da sam odluci u celoj prici sta ce ciniti ,ako ga zove ona neka snimi razgovor i neka ga prosledi policiji ili sudu u svedskoj oni ce joj vrlo verovatno oduzeti starateljstvo. neka proba nista ne gubi...

Član
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruka
1.545
,ako ga zove onda neka snimi razgovor i neka ga prosledi policiji ili sudu u svedskoj oni ce joj vrlo verovatno oduzeti starateljstvo. neka proba nista ne gubi...

Mislim da je ovo izvodljivo...Kod njih su zakoni dosta stroži. Onda neka ode u Švedsku kao da se pomiri,uzme decu i pravac policijska stanica. Druge nema...

Član
Učlanjen(a)
04.05.2009
Poruka
382
lepo neka se vrati i licno neka resi sve,jer nema druge,a ako moze i ne resi nista u pozitivnom pravcu neka pokupi decu i sa decom ode bez nje,bitno je da ce tako zastititi decu ,a sa njom ce verovatno sve biti ok,uglavnom su pretnje te vrste samo reci,ali to ne moze da utvrdi dok ne ode i vidi se sa njom licno. so samo njih dvoje mogu da rese.

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
Ljudi,aman,ako preti da će da ubije decu - tu šale nema! :stupid::thinking:
Da sam ja na njegovom mestu (a,Bogu hvala nisam) odmah bi otišao tamo,potkovan snimcima pretećih poruka i sl. i prijavio bih je u policiju (ali prvo treba videti kako njihov zakon gleda na komplet situaciju i ništa ne prepuštati slučaju)!
Kad su deca u pitanju - zaboli te dupe da li ćeš ispasti govedo ili ne! Šta ako bi (ne daj Bože) naudila deci??? Šta bi onda rekao??? Nisam bar ispao govedo,a???:thinking:

Učlanjen(a)
22.08.2010
Poruka
440
Sve kao sto je "peca 29" predlozio, ali mora da ode tamo i to resi na licu mesta (to su i njegova deca)...odavde moze samo da se dopisuje.

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
Hvala ti Vuce .... Uradice tako kako si rekao. Hvala ti, i on je planirao nesto slicno da uradi. Njihov zakon je malo drugaciji, postoje neke norme koje se trebaju potkrepiti ali sve u svemu reaguju na opsti pokusaj zlocina. Sutra ide za Svedsku.

Hvala vam svima.

Učlanjen(a)
09.07.2010
Poruka
667
Vrlo je diskutabilno u kakvom se psiholoskom stanju nalazi tvoja snaja nakon spoznaje da je ostala sama i da se mora upustiti u neke nove zivotne tokove i sama brinuti o svemu ,dok je do "juce" to cinila uz podrsku svog partnera .Cinjenica je da se nalazi pod ogromnim stresom i u specificnom stanju koje je dovelo do poremecenog sistema vrednosti ,mozda su sve te pretnje i sumanute ideje samo blef kako bi ostvarila svoj konacni cilj i vratila coveka od kojeg se razvela .Ljudi su skloni raznim posesivnim idejama kako bi zadovoljili svoj ego pa cak i onim najpodmuklijim i nimalo etickim i moralnim .

Mozda ce tvoj brat ipak zeleti da izgladi odnos sa svojom bivsom zenom i da zajednicki pokusaju da prevazidju citavu disharmoniju koja ih je zadesila .Nekada ljudi tek kada izgube nesto ,shvate koliko im je to nesto uistinu vredelo i znacilo u zivotu .

Nadam se i zelim da ova losa situacija koja im se nametnula ode u pozitivnom smeru .

Član
Učlanjen(a)
25.04.2010
Poruka
286
Dali je brat resio problem? Jesu li deca dobro? Nadam se iskreno da je sve u najboljem redu? Takve situacije su jako teske i bolne, narocito za decu.

Natrag