Potrebana pomoć

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
29.12.2011
Poruka
239
Imam jedan specifičan kvar na računaru starije generacije. Upitanju je P4 Intel 775 socket. Dakle problem je nastao kada sam upalio računar, pokaže mi samo opciju tab i dilit kao kad hoću da udjem u bios samo što ne reaguje na tastaturu upšte probao sam i sa još dosta takvih ali ista stvar onda sam resetovao i bios pa ništa sad sumljam da nije otišao bios čip. Pitam one koji su imali ovaj problem znači upali se i ukoci a na ekranu stoji samo pres tab ili pres del da udješ u bios meni. Kao mrtav konj.

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
i da proba nece mu to pomoci, komp mu se ukoci. kako si resetovao bios, jel ti mozes uci u njega ili si cupao bateriju sa maticne?

Član
Učlanjen(a)
29.12.2011
Poruka
239
Resetovao sam cmos na kulturan način bez vadjenja baterije,mislim da je otišao cip u biosu tj.sam bios.
A što se tiče tipki na tastaturi nereguje ninašta.
Mala dopuana nemogu pristupiti biosu ni posle resetovanja cmosa,Nisam imao ovaj problem još pa ako neko zna eto prilike da se ispričamo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
iscupaj bateriju na nekih pola sata da se isprazne kondenzatori, ako ne uspije probaj to 2-3 puta, sto se tice cipa bios je smjesten u rom memoriju i to se rijetko desava da on ode, prije ce biti cipset

Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Možda ti je otišao RAM pa ti pravi smetnje.Probaj osloboditi jedan dimm tj.ako imaš više pločica RAM-a.

Član
Učlanjen(a)
29.12.2011
Poruka
239
Probao sam da izvadim bateriju iako sam bio sumljičav,ali nije pomoglo kad nadjem ram pokušaću i sa njim.

Član
Učlanjen(a)
29.12.2011
Poruka
239
Nije do rama.Naručio sam tester za matičnu pa ću pomoću njega odnosno koda greške koje isčita znati šta je pa ću vam javiti u slučaju da još nekog zadesi ovo.

Član
Učlanjen(a)
29.12.2011
Poruka
239
Bios je u pitanju,potrebna zamena batrije i flešovanje biosa čišćenje slotova od prašine u memoriji i radiće.
Pazi sad ako je ovo čudo tačno. Naime ova spravica očita grešku i posle je ja tražim u knjizi koja je odnosno šta je u kvaru,zanimljiva je spravica košta 1000dinara preko oglasa.

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
pazi sa flesovanjem da ne spalis maticnu. koja spravica, dijagnosticka kartica sa ocitavanjem binarnog koda gresaka?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag