Član
Učlanjen(a)
27.01.2011
Poruka
1
Planiram podici potkrovlje na staroj kuci gradjenoj 1960,sa temeljom od kamena i zidovima od cigle sirine 40cm.Polovina kuce je dozidana kasnije sa plocom,a druga(stara polovina)je plafon od trske(50m2).Interesuje me kakvu medjuspratnu plocu bih mogao staviti,da bude laksa i naravno jeftina,neka montazna,ili od ytonga ili sta vec.....Znaci okvirno:cena medjuspratne ploce za 50m2,i od kog materijala???
 
Član
Učlanjen(a)
04.12.2010
Poruka
15
Polumontazna "Fert" medjukatna ploca ( fert gredice 12cm + monte + tlacna povrsinska betonska podloga 4 cm =16 cm ). Ne toliko tezak a dobar konstruktivni element. Izbjegavaj pune betonske ploce pogotovo ukoliko ces zivjeti u tim prostorijama, a zasto, velika je to prica u kratko nisu za zrdav zivot. Sto se tice cijena jako su varijabilne s obzirom tko ce ti to raditi a materijal ti dodje otprilike isto sto ti moze ponuditi nekolkiko ducana gradjevinskog materijala.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2010
Poruka
14
nejasna mi je ta definicija plafon od trske , da li je to stokatur sa malterom , ako je da li je na letvama 20 cm ili staflama ili imaju grede preko kojih su nakucane letve za koji je vezan stokatur...pojasni brate pa da se dogovaramo.
 
Član
Učlanjen(a)
07.01.2010
Poruka
417
Plocu je najbolje da uradis sa Fert gredicama,cene nisu svuda iste,to moras da se raspitas.Da li si pogledao kakvi su uglovi,da li su betonski i ima li u njima gvozdja ili je mozda sve zidano samo od cigle pa bi onda morao da napravis i betonske stubove sa gvozdenom armaturom zbog ojacanja cele konstrukcije.
 
Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
2
Najbolje je da uradiš to Loglen tehnologijom, em je lagana, em je čvrsta em se brzo završava sve.
Tekst o tome imaš na sajtu predmera, samo u njihovu pretragu ukucaj loglen.
 
Top