Pitam..da je znao po tvom shvatanju ne bi ih ni stvorio zar ne? Pošto kažeš da Bog nije znao.
Odgovor je jednostavan.
Jehova dobro zna da ce sve biti onako kako je ON to zamislio. On ima svoj Plan u globalu. Planovi Adama i Eve i celog ljudskog roda ne mogu da poremete njegov plan. Jednom recju dao je svima slobodnu volju do odredjene crvene linije.
Zbog svega toga Jehova ne zeli nikoga na silu da tera da radi onako kako mu je on zapovedio.
Niti radnik zeli da ima non stop gazdu iznad svoje glave dok radi,pa tako i mi ljudi,a i gazda koji je pametan takodje nece da smeta.
Pravi gazda ce doci u odredjeno vreme da vidi kako mu radnici rade i sta su uradili.
Bas tako je i Jehova dosao da vidi sta se desava sa Adamom i Evom i onda je doneo neke nove odluke u cilju da se njegova namera ostvari,i OSTARUJE se.
Mislis li da Adam i Eva nisu znali da ih ne gleda,ili pak da Sotona nije znao da ih Jehova Bog ne gleda kad je poceo da ispituje Evu i da je nagovara da uzme ono sto nije bilo njeno. A gde je bio Adam za to vreme??? Da li je i Adam znao i video kako sotona vara Evu i ona uzima zabranjen plod???
Ali sta dobijate tom vasom pricom da je Bog sve znao???
Pa time se stavljate na Sotoninu stranu kao nevinog jer on je radio ono za sta ga je Bog stvorio da vara???
Time otvarate pandorinu kutiju sa bogohulnim naukama.,i naravno svu krivicu svaljujete na Boga,znali to ili nemajuci pojma.
Da li ste malo dublje razmisljali o svemu tome,o toj paganskoj nauci o "Sudbini"
Ta nauka o sudbini nije nista novo.Nju su prihvatili svi paganski narodi. To nije Hriscanska nauka.
Ta vasa nauka o sudbini kaze Radite sta god hocete,ako ste predodredjeni Bog ce vas spasiti ,a ako nemate tu sudbinu nece vas spasiti.
Tako se ljudi destimulisu 100% ,nasuprot Bozjih zapovedi i cele nauke njegovog sina Isusa Hrista.
Zasto ljudi moraju da slede Isusa Hrista i da se muce,ako sve zavisi od njihove sudbine???
A to sta o sudbini pise Biblija ja sam postavio na pocetku,ali badava jer vi u to ne verujete ,vec izvrcete,