POSTOJE I SRETNE BLAGAJNICE "Molimo Boga da nam direktoru podari zdravlje"

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
blagajnice prezadovoljne jer im je vodstvo tvrtke na čelu s dragom Pirijom isplatilo božićnicu od 2500 kuna

POSTOJE I SRETNE BLAGAJNICE "Molimo Boga da nam direktoru podari zdravlje"

Izvor: Slobodna Dalmacija 25.12.2010. | 21:18

Jesam li zadovoljna? Kako ne bih bila! Hajde, nađite mi tvrtku u državi, ja je ne znam, koja je ove godine svojim radnicima isplatila božićnicu od 2500 kuna. Meni ti novci dođu u pravo vrijeme. Em su Božić i Nova godina, em rođendani kćerima.

BLA01.jpg

Emila Lapov, blagajnica u samoposluzi ‘Školjića’

Zato molim Boga, i to ne samo ja, nego svi zaposleni, da našem direktoru Dragi Piriji podari dobro zdravlje, da nam dugo poživi, te da još dugo bude za kormilom “Školjića” - kaže Emila Lapov, blagajnica u trgovini “Školjića” u Jezerima na Murteru, u kojoj radi punih 27 godina.
Isto kaže i Dušica Vulin koja je već 34 godine u ovom poduzeću. Nije ni čudno što tako zbore jer “Školjić”, na čijem čelu je Pirija već 30 godina, posljednje četiri godine zaredom isplaćuje tako rekordne božićnice.
- Da nam zakonodavac dopušta, isplatili bismo i više. Moja poslovna filozofija je da samo zadovoljan radnik može poduzeće učiniti uspješnim. Zahvaljujući upravo radnicima “Školjića”, koji na poslu daju sve od sebe, “Školjić” i u najtežim vremenima brodi odlično.
Punih deset godina smo sanirali posljedice rata, dizali standard u Turističkom naselju Lovišća, gdje imamo 1200 mjesta u autokampu i još 300 u apartmanima. Naselje je bilo devastirano od prognanika i izbjeglica. Sve smo napravili bez ijedne kune pomoći od države. I ove zime radovi u naselju su u punom jeku. Mijenjamo dotrajale krovove na nekoliko zgrada.
Redovito isplaćujemo plaće za 34 stalno zaposlena i 60 sezonaca. Međutim, najviše se ponosim time što smo jedina tvrtka u državi koja sve račune prema svojim vjerovnicima isplaćuje u roku tri dana. To je naša poslovna odluka i od nje ne odustajemo - kaže direktor Drago Pirija.

piše Marijan Džambo

Natrag