Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Urednice,Pisi sta te buni
Potpuno netačno. Oblik zemlje nije kružnog nego loptastog oblika!Oblik zemlje jeste kruznog oblika,a nikako ne ravna ploca.
za 100 dinara
Kazes da je zivot nastao iz nezive materije,Milerov eksperiment.Hajde ako nije problem dokumentuj ga
sto se mene tice i ja sam bio tvrdi evolucionista,i trebalo mi je nekih 4 godine da ga potpuno odbacim,zato uzivaj.
za rollmilana
Tacno je da je covek nastao od nezive materije(zemlje).danas prave robote takodje od nezive materije,ali taj robot nece da radi,ako ga ne ukljuce na neko napajanje,zar ne?
Adam je oziveo TEK KAD MU JE BOG UDAHNUO DAH ZIVOTA.
Stvoren vestacki zivot???pa ispravka,stvoren vestacki DNK???,a sta je uzeo da bi stvorio vestacki DNK?,komadic originalnog DNK?,ali to je vec druga tema...
Kako da ga "dokumentujem"? Da ga ja ponovo sprovedem i objavim? Izvini, ali ja nisam hemičar niti biolog.. A ako hoćeš da čitaš o tom eksperimentu, koristi Google ili Yahoo..
Brkaš pojmove. Ako hoćeš da naučiš šta je teorija pogledaj u temu "O nauci" pa onda raspravljaj o njoj. To što je Biblija puna gluposti, laži, prevara i kontradikcija ne znači da neke stvari nisu istinite; no, i dalje se u kreacionističku teoriju može samo verovati jer nikakvi dokazi u prilog iste ne postoje, dok teorija evolucije obiluje dokazima. Drugi je problem što vi hrišćani iskrivljujete stvari i selektivno percipirate i inkorporirate podatke u svoj referenti okvir koji se zasniva, na čemu ono? ...a da - na VEROVANJU, i ničem više...
Razlike u funkcionisanju "sistema" ne dovode do zaključka o njihovoj suštinskoj prirodi(sličnosti ili razlici). Pojam pravljenja je vrlo elastičan, pre svega uslovljen stepenom tehnološko-intelektualnog razvoja. Zar mi ne "pravimo potomke"? To što smo "mi pretežno ugljenični sistemi" koji funkcionišu(održavaju se) na bazi kiseonika (disanje-oksidacija) ne kazuje da nismo mašine-roboti,(baš naprotiv,naravno daleko od onih koje trenutno može da sačini naša tehnologija). Zar Jungovo kolektivno nesvesno (koje po mom mišljenju nužno implicira kolektivnu svest) ne navodi na mogućnost čovek-robot. I sama uloga DNK koja je izgradjena od malog broja prostih elemenata, t.j. genetika ne govori u prilog takvoj mogućnosti. Sama činjenica da nam tvorac udahnjuje dah života - duhovnost, nas čini samo posebnim ali ne i izuzetim.
E, ovo je krunski dokaz da Bog postoji! Rekao Dr. Entoni Flu!Uzmimo za primer najpoznatijeg svetskog ateistu, osoba koja je poznata pod nadimcima:
“ikona ateizma” i “shampion ateizma”.
Dr Entoni Flu, autor brojnih ateistickih knjiga, susreo se na jednom predavanju sa dva pitanja, od kojih je na prvo znao da odgovori, dok je drugo izazvalo preokret u njegovom umu.
Jedan religiozni naucnik ga je najpre upitao:
“Gde je nastala ova knjiga?”
Dr Flu je odgovorio: “U shtampariji.”
Usledio je prigovor osobe koja je postavila pitanje:
“Knjiga sadrzi informaciju, a informacija nastaje u umu pisca. Dakle, knjiga je nastala u umu pisca, da li se slazete?”
“Da,slazem se”, odgovorio je Dr Flu.
A onda je usledilo drugo pitanje:
“Celije svih zivih organizama sadrze izuzetno slozenu informaciju. Gde je nastala ta informacija?”
Dr Entoni Flu je cutao. Nekoliko meseci je pokushavao da pobegne od jasnog zakljucka na
koji ga je navodilo ovo pitanje.
Na kraju, najpoznatiji svetski ateista je izashao pred kamere i priznao: “Suocen sa jasnim cinjenicama, moram da priznam da postoji Tvorac."