Poruka (ne) trpi sve

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.981
Poruka (ne) trpi sve

Često u nerazmišljanju ili strahu da nešto partneru kažemo uživo, to učinimo putem SMS

zp-poruka-Depositphotos_185179450_xl-_620x0176a8616ce3e75b7.jpg


Često u nerazmišljanju ili strahu da nešto partneru kažemo uživo, to učinimo putem SMS. I pogrešimo, jer postoje stvari koje je ipak bolje saopštiti licem u lice. Ovo ne bi trebalo da saopštavamo porukama:

Žalbe - Primedbe tipa "Opet nisi izbacio đubre", "Da li moram sto puta da kažem da usisaš kuću", trebalo bi saopštiti uživo. Pošto druga strana ne čuje glas, ne može da zna koliko je situacija ozbiljna. Iz istog razloga, klonite se i optužbi.

Uvrede - "Ti si neodgovoran", "Nisam upoznala bezosećajniju osobu", "Gadiš mi se" - izjave su koje nikako ne bi trebalo da se nađu u pisanoj komunikaciji. Zvuče pregrubo, a osim toga, kasnije možete da se pokajete, pogotovo ako ste reagovali impulsivno.

Izvinjenja - Lepo je izviniti se kad uradimo nešto loše, ali ni izvinjenjima ni dugim objašnjenjima nije mesto u porukama. To su stvari koje treba rešiti uživo ili barem putem telefonskog razgovora.

Važne informacije - Nemojte važne vesti, bilo lepe ili ružne, saopštavati preko poruka. Vest o unapređenju, otkazu, prva izjava ljubavi... ne bi trebalo da budu preneti u pisanoj formi.

Tajne - Uvek razmišljajte da vašu poruku može da vidi druga osoba, slučajno ili ne. Zato o onome što vam je veoma važno, ne ostavljajte pisani trag.

(Novosti)
 
Natrag
Top