PORODILA SE U TAKSIJU Nišlijka krenula ka porodilištu, ali beba nije mogla da sačeka

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
PORODILA SE U TAKSIJU Nišlijka krenula ka porodilištu, ali beba nije mogla da sačeka
BlicOnline

Žena iz niškog sela Berbatovo porodila se noćas u taksi vozilu oko 2.30 časova u Ulici Dušana Popovića u Nišu, nakon što su joj trudovi počeli na putu ka porodilištu.


Ona je na svet donela zdravu devojčicu tešku 2,8 kilograma, a porođaj je obavila lekarska ekipa niške Hitne pomoći koja se tu zatekla slučajno.

- Ekipa Hitne pomoći pošla je na teren po drugom pozivu kada ih je u Ulici Dušana Popovića zaustavio taksista jer je žena, koju je vozio u Porodilište počela da se porađa. Ona je bila u redovnom terminu za porođaj, ali su joj počeli trudovi u toku vožnje. Doktorka iz dežurne ekipe i medicinska sestra obavile su porođaj u taksi vozilu jer je beba već počela da izlazi. Presekli su pupčanu vrpcu, a potom majku i bebu odvezli do GAK klinike - kaže načelnik operativne smene u Hitnoj pomoći dr Saša Milutinović.

On kaže da su sve ekipe Hitne pomoći obučene da obave porođaj na terenu i da godišnje imaju dva ili tri slučaja porođaja van medicinskih ustanova, najčešće u vozilima ili stanovima.
 
Natrag
Top