Porodicno-poslovna zgrada

Učlanjen(a)
11.01.2013
Poruka
43
Imam u planu izgradnju porodicno-poslovne zgrade od 150km, zgrada bi imala: podrum, prizemni deo ili posloni deo, p.sprat, drugi sprat i potkrovlje. Dali neko zna da mi kaze preciznije da obracuna koliko bi takva zgrada kostala- samo grubi gradjevinarski radovi i materijal za izgradnju.
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2013
Poruka
27
Moras da opises lokaciju, mesto gradnje i uslove fundiranja (kakva je nosivost zemljista), kao i podatak dali je 150 m2 brutopovrsina priyemlja. Ne verujem da je to ukupna bruto povrsina
 
Učlanjen(a)
11.01.2013
Poruka
43
Lokacija-Leskovac; e za nosivost zemljista to stvarno neznam, sto se tice povrsine, da 150 kvadrata po nivou.Ovako Podsrumski ili magacinski prostor 150km, Prizemni deo ili suturen isto 150 mk, visoko prizemlje ili prvi sprat isto povrsina, zadnji sprat(drugi) takodje iste povrsine i podkrovlje. Dakle povrsina ukupna bi iznosila oko 750 mk. E sada, mene dakle interesuje koliko bi to kostalo, odprilike ako ne i tacno. A planiram za pocetak sledece radove: Izrada temelja, betoniranje nosecih zidova, betoniranje poda, zatim ploca. Suturenski ili prizemni deo sa zidanjem nosecih zidova+ploca isto to i za 1 sprat i drugi. Potkrovlje i krovno pokrivacki radovi. Znaci bez za pocetak zidanje pregradnih zidova, malterisanja, podloga itd. Cilj mi je za pocetak " da je stavim na noge".
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2013
Poruka
27
Zemljače, drago mi je jer sam i ja iz Leskovca, Najblje je da u nekom restoranu sve izpeglamo i porazgovaramo jer ja i projektujem i izvodim radove a i inžinjer (drugi u gradu) sam energetske efikasnosti. Pošto se ne mogu pojaviti moji podaci na forumu može te naći na sajtu koji je objavljivan ovih dana i meseca vezano za onu pumpu koja besplatno pumpa vodu. Mežutim niste objasnili dali za taj objekat postoji građevinska dozvola jer je sada postalo opasno i investitora i za izvođača da gradi nelegalno. Nadam se da će se i upoznamo. Pozdrav,
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2013
Poruka
27
Zemljače,
Možda ćemo da se pogrešno razumemo. Područje Leskovačke kotline je mestimično sa veoma plitkim površinskim vodama. Vi gradite objekat koji će u podrumu imati i magacin. To podrazumeva da će objekat morati da ima i kvalitetnu hidroizolaciju što izuzetno menja jediničnu cenu u bruto iznosu. Dalje, ovakav objekat mora imati i rešen problem energetske efikasnosti što takođe utiče na cenu. Sve što sam naveo utiče na definitivnu cenu a detaljno je sadržano u projetu. Zato sam Vas i pitao za drađevinsku dozvolu jer ona kao sastavni deo ima i glavni projekat. A priča od 750 m2 nije tek za paušalne procene. Molim da me ozbiljno shvatite. Pozderav.
 
Natrag
Top