Šta je novo?

Poplave u Makedoniji

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Poplave u Makedoniji
Jedna osoba poginula u poplavama u Makedoniji. U pojedinim krajevima nema struje i preti nestašica vode za piće. Oko 300 kuća je poplavleno u selu Josifovu, 100 kilometara južno od Skoplja, a vatrogasci evakuišu starije meštane.

U Makedoniji je zabeležena prva žrtva velikih poplava, koje su pogodile istočni i južni deo zemlje i nanele veliku štetu.


Makedonija poplave.jpgRadovan Stankovski udavio se u nabujaloj Dubočičkoj reci, u kumanovskom kraju, u blizini makedonsko-srpske granice, a njegovo telo pronađeno je jutros, preneli su mediji u Skoplju.

Vlasti su saopštile da je u centralnoj Makedoniji u gradu Sveti Nikola oko 20.000 ljudi bez struje, dok je, posle trodnevnih pljuskova, poplavljeno nekoliko hiljada hektara obradivog zemljišta.

Situacija na obližnjoj brani Pištici je "kritična", zbog čega su vlasti zabrinute da bi mogla popustiti i poplaviti to područje sa 800.000 kubnih metara vode.

Oko 300 kuća je poplavleno u selu Josifovu, 100 kilometara južno od Skoplja, a vatrogasci evakuišu starije meštane.

Meteorolozi su najavili da će kiša prestati da pada u četvrtak, javljju makedonski mediji.

Vlada Makedonije danas je razmatrala situaciju sa poplavama i donela niz mera za zaštitu stanovništva i imovine. Formirano je koordinaciono telo za odbranu od poplava, a nekoliko ministara će obići ugrožena područja.Izvor:
rts.rs
 
Top