PopCorn MKV audio converter

Član
Učlanjen(a)
03.03.2010
Poruka
3.303
Koristi li neko od vas ovaj program,dodjem u priliku da je audio DTS u filmu los i da bi trebalo da ga konvertujem u AC3,samo ne znam kako?Moze li neka dobra dusa da pomogne?Hvala:dntknw:

Član
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
1.452
Kod:
audioconverter.hea...

Tutorijal je engleski. Prevedi ga s Babylonom.

Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
413
Koliko sam te razumeo ti imas MKV film koji ima audio zapis u DTS formatu.Ustanovio si kako kazes,da je ton: “los”.Da li se taj format (DTS)uopste lose reprodukuje na tvoj komp ili samo na kucni DVD,ili je to slucaj samo sa ovim filmom?Da li je ton stereo, 5.1 ili vec neki drugi?Ovo ti napominjem,da nije slucaj,da je sam ton,vec u izvornom obliku ostecen,jer ga onda nikakvo konvertovanje I promena formata nece popraviti.
Skini program: TFM Audio Tool 1.2 beta.Sa ovim programom se mnogo lakse radi nego sa PopCorn MKV audio converter-om.Mislim da ces sa njim moci da odradis to sto tebi treba.
Kad otvoris program,gore imas:Add Media Files-uvuces film u program,sa desne strane cekiras zeljeni izlazni audio format I pritisnes-Convert.
Kod instalacije programa,ako imas Klite Codec Pack,dobices obavestenje za libav.dll fajlove.Ignorisi ga I nastavi instalaciju.Gledaj da sve ovo ne radis na originalnom filmu,vec ga kopiraj negde na disk,jer ce ovaj program odmah da ubaci konvertovani audio u film.Posle toga pregledaj I preslusaj film,da ton nije “pobegao” u odnosu na sliku I to je to.
Ako sam “pogodio”tvoj problem,onda je ovo resenje.Ako bas perferiras na PoP Corn okacicu ti uputstvo za njega.Ako I dalje imas problema,napisi mi tacno: koji je format,video I audio kodek u izvornom filmu I sta hoces da dobijes u konvertovanom-izlaznom filmu,pozz

Član
Učlanjen(a)
03.03.2010
Poruka
3.303
Evo o cemu se radi,malo malo skinem 720p ili 1080p sa ruskih sajtova i sve cesce je zvuk los,zatrzava,pojacava i smanjuje itd.Da ti ne pricam kakvo je to razocaranje kad skidas film 10 do 15 sati i onda te zvuk zeza.Imao sam prilike da blu ray player(LG BD390) nece da otvori film,to sam resio sa MkVMergeom ali sa zvukom ne umem.Jedan drugar mi je predlozio PopCorn jer kaze da tako sredjuje los audio.Ja sam skinuo program ali sam zeznuo pri instalaciji,naknadno ispravljao ali nece da "baci"film u folder gde sam odredio vec negde ko zna gde.I sada bih ga obrisao ali je aktivan i ne mogu da ga sklonim,kad god ga pokrenem stoje podaci od proslog puta a konvertovan fajl ne mogu da nadjem jer verovatno ni ne zavrsi konverziju.Kako iz ovoga?Hvala prijatelju.vwacko2

Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
413
Pop Corn je portable program (ne instalira se)mislim na zadnju verziju 1.84 pa zato nisi mogao da nadjes instalaciju.Cekiraj u folder opcijama da ti prikaze skrivene foldere pa pogledaj u Application Data I Temp folderu da li ima folder”AC184” ili nesto slicno sto asocira na ovaj program.Ja sam samo isprobao ovaj program.Po mom misljenju ima gomila manje zahtevnih programa koji odradjuju isti posao.
Uzmimo za primer da su filmovi OK.Ovde je jedini problem usaglasiti ih sa tvojim: LG BD390 Blu-ray disc player-om.Predpostavljam da se na kompu filmovi reprodukuju bez problema. Kazes da si filmove provlacio kroz MKV Merge GUI .Da li si gledao parametre filma pre I posle tretiranja sa ovim programom.Da li si probao da extraktujes audio,pa da ga posle vratis u film.Ovo su sve nagadjanja jer problem je delikatan,I odnosi se iskljucivo na tvoj DVD.
A koliko vidim nije sigurna ni solucija da ce ton biti dobar I posle konvertovanja u AC3.Nije lose probati I AAC format tona,da vidis kako ce sa njim da se ponasa.Naravno,kao zadnja mogucnost,okaci mi jedan link (isecak,parce filma)da ja pogledam kako je najbolje da se odradi ton,pozz

Član
Učlanjen(a)
03.03.2010
Poruka
3.303
Blu ray odradjuje odlicno sa skoro svim filmovima sem sa filmovima koje skinem sa HDreactora,tu se pojavi problem sa otvaranjem ponekog filma.Takav problem resim sa MKVmergeom,povadim ruski audio i prevod,ubacim nas prevod i sve je u redu.Medjutim ima filmova gde je audio problem i jedan drugar to resi tako sto konvertuje audio iz DTS u AC3 i to radi bez problema sa Popcorn mkv.Ja sam sigurno pogresio ili u instalaciji ili podesavanjima da kada uvucem film i zadam gde da ga smesti on to ne uradi,skinuo sam program koji si ti predlozio ali ga nisam probao,ako ti nije problem da mi okacis kako se rukuje mada sad i sam to odradim ali je negde zapelo(mislim na Popcorn).Vidim da poznajes materiju pa bih te zamolio za pomoc.Divx vise ne skidam uopste,cekam mesecima da izadje HD i kad onda zapne poludeo bih od ocaja.Pozdrav i hvala na vremenu i odgovorima:)

Član
Učlanjen(a)
03.03.2010
Poruka
3.303
Zahvaljujem kolega prijatelj.v,upotrebio sam program koji si mi ti predlozio,Skinuo sam Thor i audio je zezao,konvertovao sam iz DTS u AC3 i sve je odlicnoMislim da sam sada resio problem,jedino sto sam morao sa MKVmergeom dobijeni AC3 da ubacim u film,mislio sam da to program uradi-ili ja to ne znam da podesim(mislim na program TFM Audio Tool).Nema veze,vazno je da sad nema problema.Veliko hvala,stvarno si mi pomogao i sto kazes mnogo je jednostavniji program od Popcorna.Pozz:fan_1:

Tutorijal je odlican,samo ne vidim ni jednu sliku?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
413
To sto ti i ostali korisnici ne vidite slike u mojim postovima nije nista novo.Poenta svega je,sto ja vidim te slike.Ali sta ces,na ovom forumu je sve moguce

Član
Učlanjen(a)
03.03.2010
Poruka
3.303
I bez fotografija sam ga nekako pokrenuo.Bio si u pravu,trebalo je opet i opet i opet pokusavati i evo odradio sam dva filma.Greska je ipak bila u podesavanjima i kada sam to odradio bila je jurnjava gde ce da baci film.Jeste komplikovan program dok se ne podesi,posle odradi sve sam,jedino moram videti kako podesiti da odmah obrise DTS,sada sam morao sa MKVmergeom sto prilicno uspori ali nisam kicos,vazno je da radi i da filmovi izgledaju mnogo bolje.Prijatelj.v mnogo ti hvala na pomoci.Pozz:)

Natrag