Koliko sam te razumeo ti imas MKV film koji ima audio zapis u DTS formatu.Ustanovio si kako kazes,da je ton: “los”.Da li se taj format (DTS)uopste lose reprodukuje na tvoj komp ili samo na kucni DVD,ili je to slucaj samo sa ovim filmom?Da li je ton stereo, 5.1 ili vec neki drugi?Ovo ti napominjem,da nije slucaj,da je sam ton,vec u izvornom obliku ostecen,jer ga onda nikakvo konvertovanje I promena formata nece popraviti.
Skini program: TFM Audio Tool 1.2 beta.Sa ovim programom se mnogo lakse radi nego sa PopCorn MKV audio converter-om.Mislim da ces sa njim moci da odradis to sto tebi treba.
Kad otvoris program,gore imas:Add Media Files-uvuces film u program,sa desne strane cekiras zeljeni izlazni audio format I pritisnes-Convert.
Kod instalacije programa,ako imas Klite Codec Pack,dobices obavestenje za libav.dll fajlove.Ignorisi ga I nastavi instalaciju.Gledaj da sve ovo ne radis na originalnom filmu,vec ga kopiraj negde na disk,jer ce ovaj program odmah da ubaci konvertovani audio u film.Posle toga pregledaj I preslusaj film,da ton nije “pobegao” u odnosu na sliku I to je to.
Ako sam “pogodio”tvoj problem,onda je ovo resenje.Ako bas perferiras na PoP Corn okacicu ti uputstvo za njega.Ako I dalje imas problema,napisi mi tacno: koji je format,video I audio kodek u izvornom filmu I sta hoces da dobijes u konvertovanom-izlaznom filmu,pozz