Šta je novo?

Ponovo se otvaraju Zemunske muzičke večeri

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.324
Ponovo se otvaraju Zemunske muzičke večeri
Blic

Zemunske muzičke večeri otvoriće se nastupom eminentnog pijaniste i profesora na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Aleksandara Serdara. Koncert će se održati u petak, 04. 11. 2016. godine u svečanoj sali muzičke škole, sa početkom u 19:30. On će se publici predstaviti sa delima Hendla, Betovena, Skarlatija i Šopena.


Zemunske muzičke večeri su manifestacija koja se održavala u MŠ ''Kosta Manojlović'' u periodu od 1961. do 1991. godine. Koncerti su planirani po ciklusima, 10 koncerata za jednu koncertnu sezonu. Komisija za organizaciju koncerata u saradnji sa Jugokoncertom vršila je selekciju domaćih i inostranih izvođača svetskog renomea. U tom periodu održano je oko 300 koncerata. Nastupali su strani i naši solisti, kamerni sastavi i ansambli iz 16 zemalja Evrope, kao i iz dalekih zemalja, Japana, Kube, Šri-Lanke i SAD.


Posle 25 godina pauze u održavanju Zemunskih muzičkih večeri, kolektiv MŠ „Kosta Manojlović“, je sa velikim entuzijazmom prihvatio ideju o obnovi ove kultne manifestacije. Cilj obnavljanja je da MŠ „Kosta Manojlović“ nastavi kulturnu tradiciju Zemuna i postane centar umetničkog zbivanja tog dela grada i šire.
 
Top