Ponovno s bivšim iz osvete?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ponovno s bivšim iz osvete?

Prošlo je već neko vrijeme od vašeg prekida. Preboljeli ste ga. Ili barem mislite da ste to učinili. Ostali ste u kvazi prijateljskom odnosu. Čisto zbog vremena kojeg ste proveli zajedno. Vi ste solo. A on ima curu. I nekako vam to ne ide iz glave.

Uspio vas je zamijeniti? Je li to moguće? Dok vi i dalje ne možete tek tako krenuti dalje, čini se da je on u tome uspio. U vama se budi pomalo zločesta želja – želite ga ponovno zavesti. Ali ne zato jer ga zapravo želite natrag, nego više kako biste sami sebi dokazali da vas se tako lako ne može zamijeniti.

Ivana (25) „Bili smo pet godina u vezi. Bila je to dosta intenzivna veza koja se na kraju ipak potrošila. Krenuli smo različitim putovima. Ja uživam u svom solo statusu. Nas dvoje smo pak ostali dobri prijatelji. I onda je on rekao da ima novu curu. U tom trenutku sam ga počela drukčije gledati. I shvatila sam da sam ga opet počela zavoditi. Nakon nekog vremena je na to reagirao. I ja sam se loše osjećala jer sam zapravo shvatila da ne želim biti s njim. Što želim sebi dokazati?“

Teško je nakon duge veze pojmiti da osoba za koju ste nekoć bili vi ona prava odjednom ima novu curu. Lako je shvatljivo zbog čega se mnogo žena u tom trenutku osjeća ugroženim. Ruku na srce, to čine i muškarci kada nanjuše da je netko drugi zauzeo „njegov“ teritorij. Odjednom počinjemo bivšeg gledati drugim očima. Ponovno ga gledamo kao potencijalnog muškarca.

U tom trenutku se trebamo zapitati – je li to činimo jer ga stvarno želimo natrag ili se želimo samo na neki način osvetiti? Ponekad je potrebno da nas netko ugrozi kako bi shvatili da nekoga gubimo. Većinom se to događaja kada bivši partner u životu ima novu djevojku. Trebamo li vjerovati vlastitim osjećajima?

Ne činite ništa naglo. Mogli biste požaliti. Potrebno je mudro kalkulirati. Da, teško je to činiti s emocijama. Je li vas bivši i dalje privlači? Biste li se mogli ponovno zamisliti zajedno? Ili ste ipak i dalje svjesni da oni problemi zbog kojih ste prekinuli su i dalje tu?

Ivana „Kada je počeo reagirati na moje zavođenje donekle sam shvatila da su one karakteristike zbog kojih smo prekinuli i dalje tu. Karakterne razlike koje se ne mogu mijenjati. Prestala sam. Nisam htjela biti ona cura koja razara nečiju vezu. Pa makar to i bila veza bivšeg dečka.“

Imajte na umu da je vaš bivši s razlogom postao upravo to – bivša ljubav. Sjetite se svih razloga zbog kojih ste prekinuli. I dalje vam se čini da ste napravili ispravu odluku rekavši „zbogom“? Onda zavodite iz osvete. Bolje je trošiti svoje vrijeme i trud na nekoga u sadašnjosti tko bi mogao postati vaša budućnost. Netko s kim nemate zajedničku prošlost.

Izvor: In Zena

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Osvete kome? Nekom strancu koji ti ništa nažao nije učinio? Čemu? Kao hrana povređenom egu, čin samodokazivanja da i dalje bar nešto vrediš? Ne, nikada...

Član
Učlanjen(a)
22.10.2009
Poruka
688
Nešto mi nije jasno - zašto bih bivšeg želela nazad? Pa bivši je, zar ne? Ako sam ga ja ostavila - imala sam razloga i neka mu je sa srećom... Ako je on ostavio mene - pa, nisam mazohista da se vraćam po još...

Član
Učlanjen(a)
28.04.2010
Poruka
1.625
A sto bi se svetila? Bivsi je bivsi i nema price.A svetiti se nekome, e to nije lepo. Svako na svoju stanu i to je to.

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Ovo sam sinoć video na TV-u u jednom filmu...." ZAŠTO ŽENE RADE BILO ŠTA "

Poučno.....

Natrag