Pomozite mi momci oko windows xp-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
28.11.2009
Poruka
22
ljudi ja sam veliki baksuz i skoro svaki drugi mesec mi padne sistem na racunaru.ne daje mi se vise svaki mesec po 15-ak evra za dizanje sistema!gledala sam i svrljala po internetu kako se dize sistem i moze se reci da sam tu i tamo skontala neke stvarismile3
ali ne znam koji mi cd tacno treba za instaliranje vindows xp-awacko2
citala sam i gledala po netu i svugde pise da treba da se skine i nareze ili kupi cd pa ga treba ocitati na racunaru....e sad se tu javlja jos neko "smece" koje ja nemam pojima sta je ali ako me pamcenje sluzi mislim da i treba neki program da bude i na disketi,ili sta vec.:???:
pokusala sam sad da uradim i simulaciju instaliravanja xp-a i uspelo mi je..ali jbg.to je ipak bezze kad ne pokazuje postupak ubacivanja cd-a i sta i kako se radi na pocetku.ono posle je lako,navodno pita koji disk C ili D zelis da reinstalliram,namestas sat,vreme,i posle samo ide i cao:acute:
e naravno sta se desava kad se instalira novi XP,da li internet konekcija bude sama namestena ili se mora i to na novo instalirati???

E da za malo da zaboravim da vam kazem da imam profil na poznanici.com :):):) pa ako kojim slucajem naletite na tu stranicu dodajte me za frenda...pusica svima

Član
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
88
ljudi ja sam veliki baksuz i skoro svaki drugi mesec mi padne sistem na racunaru.ne daje mi se vise svaki mesec po 15-ak evra za dizanje sistema!gledala sam i svrljala po internetu kako se dize sistem i moze se reci da sam tu i tamo skontala neke stvarismile3
ali ne znam koji mi cd tacno treba za instaliranje vindows xp-awacko2
citala sam i gledala po netu i svugde pise da treba da se skine i nareze ili kupi cd pa ga treba ocitati na racunaru....e sad se tu javlja jos neko "smece" koje ja nemam pojima sta je ali ako me pamcenje sluzi mislim da i treba neki program da bude i na disketi,ili sta vec.:???:
pokusala sam sad da uradim i simulaciju instaliravanja xp-a i uspelo mi je..ali jbg.to je ipak bezze kad ne pokazuje postupak ubacivanja cd-a i sta i kako se radi na pocetku.ono posle je lako,navodno pita koji disk C ili D zelis da reinstalliram,namestas sat,vreme,i posle samo ide i cao:acute:
e naravno sta se desava kad se instalira novi XP,da li internet konekcija bude sama namestena ili se mora i to na novo instalirati???

E da za malo da zaboravim da vam kazem da imam profil na poznanici.com :):):) pa ako kojim slucajem naletite na tu stranicu dodajte me za frenda...pusica svima

Nemoze da bude sama od sebe konekcija namestena jer prilikom reistalacije widowsa brisu se i svi drajveri... kad zavrsis sa svim drajverima za graficku, za zvucnu karticu itd. moras da instaliras i drajvera sa cd-a koje si dobila uz kompijuter, e sad ako ti konekcija ide preko utp kabla onda moras da instaliras drajvere za mreznu karticu, a ako je u pitanju usb onda moras da istaliras drajvere sa cd-a koje si dobila uz modem ili ruter!Nadam se da sam uspeo da ti objasnim nesto...:diablo:tease

Član
Učlanjen(a)
28.11.2009
Poruka
22
pa sad...recimo da jesam,ali jbg.ja ne znam gde gde su ti driveri kod mene na cd-u.da li postoji neka mogucnost da npr.uzmem neki program i da s njim sacuvam neke drivere koji su mi potrebni,pa da ih posle instaliram na komp?Kolega mi je skoro narezao drajvere za graficku,za zvucnike i jos par bitnijih programcica...hey bre ali mi nisi objasnijo kako da nadjem cd XP i da li mi treba taj neki program na disketi i kako da pokrenem instalaciju,tj.kako se namesta da kad restartujem racunar da se ucitaju ti podatci s cd-a tj.da instalira na novo sve??i jos jedno pitanje,sta znaci service pack 3 ja imam service pack 2 u cemu je razlika???pusica

Zavoravila sam da kazem svoje ime na poznanicima i kako da me nadjete!!
I am Kekic Bojana :curtsey:

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
skini neki windows xp sp3,gledaj da bude obicni a ne neki usminkani. poslije raspakivanja dobices iso fajl koji spzis u neri ili power iso. dobices bootabilni windows koji podizes iz biosa. kako ?

Kod:
http://serbianforum.org/software/13389-kako-srusiti-sisstem-pomoc-3.html#post102400

tu imas link kako instalirati widows u slikama. skini link i sve ce ti biti jasno. drajvere nemozes sa svoga kompa spziti na cd,jer vec instalirane stvari nemozes prziti na cd.
vec imas drajvere za graficku i za zvuk to ti je za pocetak dovoljno. ako poslije podizanja sistema sta zapne ti pitaj.

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
skini ovaj

Kod:
http://serbianforum.org/zahtevi-za-programe/37831-windows-xp-koji-se-najbolje-pokazao.html

sto je postavio boki . sad mi jos napisi dali imas drajvere od maticne ploce ili mozda od mrezne ili modema na cd-u

Član
Učlanjen(a)
28.11.2009
Poruka
22
hey cao,skinula sam Windows XP Professional 32-bit en-US - Black Edition v2009.10.22
e sad me zanima kako da ga pokrenem.
sta ubacim ga u cd-rom i restartujem racunar,i nece uopste da ga ocita,jednostvno se upali komp.ponovo i to je to...sta tu ne valja?zasto nece da ga ocita i da pita za formatiranje diska c ili d???:(

Član
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
88
hey cao,skinula sam Windows XP Professional 32-bit en-US - Black Edition v2009.10.22
e sad me zanima kako da ga pokrenem.
sta ubacim ga u cd-rom i restartujem racunar,i nece uopste da ga ocita,jednostvno se upali komp.ponovo i to je to...sta tu ne valja?zasto nece da ga ocita i da pita za formatiranje diska c ili d???:(
Pre svega pogledaj dali ti je namesteno u biosu da je primarno butovanje sa cd-roma!Udjes u bios pri paljenju kompijutera kad krene da ocitava dos ti pritisni delete...tamo nadji first boot... tu podesi cd-rom kao primarnu jedinicu za bootovanje!Ako nije to, onda ti nije disc boot-abilan...

Član
Učlanjen(a)
28.11.2009
Poruka
22
Pa da li mi neko moze dati link za taj xp cd koji je kako kaze Angel-Demonm boot-abilan...
danas sam probala ono sto si rekao angel demonu,ali nista,verovatno da cd nije ok,tj.boot-abilan.
zato molim nekog ko zna gde se moze skinuti cd-e xp i kad ga narezem i ubacim u rom da ga pocne ucitavati i dalje ono kako ide.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag