Pomozite drugim i oni ce pomoci vama... !!!

Član
Učlanjen(a)
21.04.2010
Poruka
1
Otvorio sam ovu temu,a ujedno napisao i neku poruku....o kojo bi svi trebali da razmisle...:)

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.033
Razmišljamo vrlo često, obzirom da naš dragi urednik Nostradamus ima baš ovu rečenicu u svom potpisu... :)

Mislim da je to u stvari i bit svakog foruma. Ovde smo da bismo pomogli drugima, koji će isto tako pomoći nama, kada nam to bude bilo potrebno. :)

Član
Učlanjen(a)
07.04.2010
Poruka
21
Kažu da su veće šanse da pomoć dobijemo od onog ko nam je već pomogao nego od onoga kome smo pomogli..

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Pomozite drugima i oni ce pomoci vama
i
Ne cini drugome sto ne zelis da cine tebi

su tako jasne poruke,lako primenljive ,mada,cini mi se pomalo zaboravljene kategorije.
Tako je lako obratiti paznju na drugoga i pomoci mu,a toliko ljudi je upravo zaboravilo na radost davanja.
Ima i stara izreka:"Bacis uzvodno,nadjes nizvodno".
Na zalost,melje nas samozivost,ali dok god se prica o ovome,ima nade.
Jer posle razrmisljanja o ovoj temi sledi delo.Valjda bi tako trebalo da bude.

Član
Učlanjen(a)
07.04.2010
Poruka
21
Ja msm da je to Napoleonova izreka:
Budite dobri prema ljudima dok se penjete, možda ih sretnete kad budete padali.

Član
Učlanjen(a)
29.05.2010
Poruka
466
Nažalost,to pravilo ne vrijedi uvjek.

Evo,ovih 20-ak sekundi sam se sjetila 5 ljudi koji su zaboravili dobro koje sam uradila za njih.Nisam tražila ništa zauzvrat,ali nisu čak ni hvala rekli :(

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Pomogao je Brutu i ovaj mu je pomogao ....na svoj nacin...

Član
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
165
Da li ce vam pomoci je druga stvar, ali definitivno cete se osecati pozitivno i ispunjeno ako pomognete sa zeljom nekom. nisam od osoba koje traze zauzvrat pomoc koja je data od srca...:)

Učlanjen(a)
15.04.2010
Poruka
341
ma ko će da ti pomogne nego će da dovede još dvojicu da te opljačkaju znaš kako kod amera to ide valjaš se na cesti umireš niko neće da ti pomogne ovde bi se svi sjatili oko čovjeka ili žene..i kad pitaš zašto niko ne pomaže odgovore ti nisam stručan ni osposobljen za pružanje prve pomoći..drugim riječima ako mu pomogne a ovaj rikne tuži te familija nisi stručan za pružanje prve pomoći ideš u zatvor malo kod nigera na obuku da budeš curica nekom nigeru od 2 metra s imenom buba..tako je i ovde ako nekome pomogneš nayebo si eto ga po još..danas je narod pokvaren zao i bez obraza..

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Gledao sam pre oko godinu dana, a mozda i duze americki film o jednom decaku koji je pokrenuo akciju medjusobnog pomaganja medju ljudima sirom Amerike.
" Prenesi Dalje "
Takvo ' Nesto " potrebno je i ovde....u Srbiji....

Natrag