Učlanjen(a)
31.01.2015
Poruka
94
Pozdrav, evo ovako javljam se zbog problema za "zamrzavanjem" racunara, znaci to se desava ponekad, al to prelazi u cesce. Ali to nije sve, znaci racunar smrzne i ja ga restart, ali sta se desava on normalno podigne sistem,ali monitor se pri tome ne upali, znaci dzaba ja upalim iz struje ugasim monitor, on nece da se upali , gori samo crvena lampica a treba da bude plava, i zbog monitora posle smrzavanja moram restartovati racunar jos nekoliko puta dok se monitor ne upali. Znaci ne vjerujem da stopa radi preopterecenosti, jer ja svaki skoro dan CCleanerom vrsim ciscenje registratora, isto posle cleanera vrsim ciscenje Glary Utilitisom, znaci stvarno ne znam i molim da mi pomognete.
Eto to su moji problemi s racunarom, pomagajte ljudi :D

Molim vas procitajte mi celu temu i probajte naci resenja, koje programe da skinem? sta da cistim? sta da obrisem? Hvala vam unapred!

A evo i system kopiran iz Piriform Speccy

Operativni sistem> Windows XP Professional 32-bit SP3
Procesor> AMD Athlon 64 X2 4800+ Brisbane 65nm tehnologija
Memorija> 1GB 1-kanalna DDR2 313MHz
Grafika> 256MB NVIDIA GeForce 8400 GS (Gigabyte)
Diskovi> WDC (SATA)

Eto ljudi jos jednom vas molim pomagajte, da resim ova 2 gorenavedena problema! poz

MODERATOR
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poruka
17.766
Pa tebi je ploca otisla tj. kondenzatori na ploci. Ako si sentimentalno vezan za racunar onda na reparaciju kondenzatora kod proverenih servisera.

Pozdrav

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.077
Najverovatnije napajanje(zbog nepaljenja monitora), mada kao sto kolega rece sledeca stavka za proveru je maticna ploca. Sumnjao bih zbog zamrzavanja prvo na ram i hard disk u drugom slucaju, ali posto pravi probleme sa paljenjem monitora, najverovatnije napajanje ili maticna...

Učlanjen(a)
31.01.2015
Poruka
94
Pa tebi je ploca otisla tj. kondenzatori na ploci. Ako si sentimentalno vezan za racunar onda na reparaciju kondenzatora kod proverenih servisera.

Pozdrav
Bas si mi fino odgovorio prika ;) ja se javim za pomoc radi problema koji bi ja resio, a ti mi govoris da nosim kod servisera, skontaj malo sto bi pisao da mi se nosi radi ovog problema...dosao sam da pitam da mi neko ko se razume kaze. A vidim da ti tome nisi ni priblizan ko ni ja sam, zato te molim da ne pises ono sto ne znas. Sto se tice kondenzatora glanc su novi! poz i hvala ni na cemu ;)

Najverovatnije napajanje(zbog nepaljenja monitora), mada kao sto kolega rece sledeca stavka za proveru je maticna ploca. Sumnjao bih zbog zamrzavanja prvo na ram i hard disk u drugom slucaju, ali posto pravi probleme sa paljenjem monitora, najverovatnije napajanje ili maticna...
U redu hvala, pomoc je svaka dobra za razliku od pomoci kad ti neko kaze, nosi ga serviseru. Moze admin da izbrise temu posto je napisana ocigledno uzaludno. hvala dovidjenja

Poslednja izmena od urednika:
MODERATOR
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poruka
17.766
Bas si mi fino odgovorio prika ;) ja se javim za pomoc radi problema koji bi ja resio, a ti mi govoris da nosim kod servisera, skontaj malo sto bi pisao da mi se nosi radi ovog problema...dosao sam da pitam da mi neko ko se razume kaze. A vidim da ti tome nisi ni priblizan ko ni ja sam, zato te molim da ne pises ono sto ne znas. Sto se tice kondenzatora glanc su novi! poz i hvala ni na cemu ;)

Vidi komp ti je star pa sam ti dao takav odgovor, a sve simptome sto si naveo aludira na maticnu plocu i na kondenatore, ako si menjao ona ok. Sto rece kolega Torg nemora ploca da bude moze i napajanje. A za servisera sam reko za reparaciju kondenzatora ipak to nemoze svako da radi.

Učlanjen(a)
29.11.2014
Poruka
127
teško je bit pametan na daljinu...ljudi pokusavaju pomoc sa informacijama koje si ti pruzio, evo ja cu podjelit svoje iskustvo iako sumljam da ce tebi pomoc;
prije nekih 10-ak ili vise godina mi se desavalo isto na mom prastarom Celeronu, komp se smrzava a kad bi restarta kučište bi se upalilo ali monitor ne...na kraju je ispalo da je matična bila neispravna ( neka ECS ) i nije mogla drzat procesor na tvornickih 2,6ghz nego san mora underklokat proc da bi sve radilo. Zamjena matične ploče je rješila problem a kasnije san čak uspio procesor i overklokirat bez problema, plavih ekrana i smrzavanja.
Svaciji hardver je po necemu razlicit od drugog i tesko je samo na racun "pomozite, komp se zamrzava" pomoc...btw, kad si zadnji put kučište fizički očistio i promjenio termalnu pastu na grafičkoj i procesoru ?

Ako je u systemu osta koji log od kreša probaj pronać rješenje sa
Kod:
http://www.resplendence.com/download/whocrashedSetup.exe

pozdrav

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Ja pre sumnjam na napajanje nego na plocu, ali svasta moze biti, taj simptom kako je opisao Replicant, uglavnom vodi do napajanja , jer sam bas skoro imao takav isti slucaj, a najlakse je prvo probati drugo napajanje, cak ne mora biti ni jace od 450-500W kinez ili brend do 400W, jer hardware koji ima nije zahtevan.
Dakle pozajmi negde ili od drugara napajanje ovih karakteristika pa vidi kako ce se ponasati, ako se bukvalno svaki dan manifestovao taj problem, dovoljno ce biti i 1 dan da potvrdis sta je faktor.

Učlanjen(a)
11.11.2011
Poruka
47
proveri grafičku kartu. ako ima ventilator na njoh vidi da li se okreće , ako se greje grafička onda može da zamrzava i ne pokazuje sliku

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
Pozdrav, evo ovako javljam se zbog problema za "zamrzavanjem" racunara, znaci to se desava ponekad, al to prelazi u cesce. Ali to nije sve, znaci racunar smrzne i ja ga restart, ali sta se desava on normalno podigne sistem,ali monitor se pri tome ne upali, znaci dzaba ja upalim iz struje ugasim monitor, on nece da se upali , gori samo crvena lampica a treba da bude plava, i zbog monitora posle smrzavanja moram restartovati racunar jos nekoliko puta dok se monitor ne upali. Znaci ne vjerujem da stopa radi preopterecenosti, jer ja svaki skoro dan CCleanerom vrsim ciscenje registratora, isto posle cleanera vrsim ciscenje Glary Utilitisom, znaci stvarno ne znam i molim da mi pomognete.
Eto to su moji problemi s racunarom, pomagajte ljudi :D

Molim vas procitajte mi celu temu i probajte naci resenja, koje programe da skinem? sta da cistim? sta da obrisem? Hvala vam unapred!

A evo i system kopiran iz Piriform Speccy

Operativni sistem> Windows XP Professional 32-bit SP3
Procesor> AMD Athlon 64 X2 4800+ Brisbane 65nm tehnologija
Memorija> 1GB 1-kanalna DDR2 313MHz
Grafika> 256MB NVIDIA GeForce 8400 GS (Gigabyte)
Diskovi> WDC (SATA)

Eto ljudi jos jednom vas molim pomagajte, da resim ova 2 gorenavedena problema! poz

ne razumijem sta ce ti toliki klineri, ako vec hoces da vidis opterecenost onda pogledaj broj procesa, a klineri nemaju veze sa tim, cak i oni opeterecuju procesor svojim radom, a ne pomazu nista posebno, sve to sto oni rade mozes i ti rucno a nije obavezno svaki dan, dovoljno je da cistis temp folder i smanjis broj procesa i dobices na brzini rada racunara

Natrag