Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Ima ali moras malo da seckas kuciste.....

A sto se tice kulera na prcesoru....ako se cuje .... onda je za zamenu....( moj je besuman ) cujem samo sum vazduha sa velikih kulera za ubacivanje i izvlacenje vazduha....

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
prvo napravite razliku izmedju kulera i ventilatora.

Cooler, hladnjak

Dakle hladnjak ne mora biti kombinacija ventilatora i radiatora. Hladnjak ili cooler je jednostavno sprava koja hladi. razlika između aktivnog i pasivnog hladnjaka. Aktivni hladnjaci koriste strujanje zraka pomoću ventilatora, dok pasivni hlade pomoću konvekcije-vrući radiator predaje toplotu hladnijem zraku.

Aktivni hladnjak:

cooler400.jpg

Pasivni hladnjak:

115_big.jpg

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Kuler hladi a onaj drugi ventilira....isti poso ......daj nesto konkretno

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.04.2010
Poruka
341
skini ih i operi ja tako radim sačekaj da se osuše i ponovo ih postavi..staviš ih pod tuš i nema šta nema iz njih izadje od bubašvaba, pauka nikad crnije vode vidio u životu nisam

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
i ako ti je komp star sest mjeseci onda je jos pod garancijom i nebi smio skidati naljepnicu sa zadnje stane kucista. ako ti je jos pod garancijom nosi neka mjenjaju ventilatore ili sta je vec izvor zujenja ili buke

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
tomisa

negovorim o poslu nego o zujanju pasivni hladnjak nemoze zujati.

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
i ako ti je komp star sest mjeseci onda je jos pod garancijom i nebi smio skidati naljepnicu sa zadnje stane kucista. ako ti je jos pod garancijom nosi neka mjenjaju ventilatore ili sta je vec izvor zujenja ili buke

Samo takav odgovor sam vojlan da prihvatim " kao pravi "

Jesi li procitao ovo...." postupi po naredjenju " ( ne odnosi se na vas sefe )

Član
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poruka
933
Sta ti smeta sto se cuje?? Hahaha boze... pa mora da se cuje malo,ili ti povadi kulere pa kad se ugreje hladi ga lepezom...brate mehanika je to mora da se cuje malo..

Natrag