pomoc za wormse i trojance! hitno...

Član
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poruka
79
ja sam skinuo neki program za hakovanje,pokrenuo ga,i nakon toga mi AVIRA nasla oko 2400(dve hiljade cetiri stotine) virusa wacko2:???:,nisam mogao da verujem,i sa njima mi obrisala brdo podataka.Imao sam dosta igara na hardu(instalacije)koje sam nabavio,skinuo a jos nisam narezao_Od svake igre je obrissao ponesto,jer je u svakoj usao po neki virus,i naravno,nisam mogao da instaliram,to je isto bilo i sa mnogim programima.:(:(:(

pozz

Znam taj osecaj bespomocnosti kad se dogodi nesto tako,na zalost,ali je to pouka da se obrati paznja gde se nesto skida i sta se skida.
Pozzz...

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
kad skidas te programe za hakovanje ili ako ti se ucini sumnjivim prvo ga iskeniraj sa av pa ga onda raspakuj ili instaliraj.

prije dvij e godine trazio neki serial i zasao malo dublje u net, i kaze mi ako hoces serial klikni na baner,kad sam klikno slika na monitoru bila kao da su djeca sarala vodenim bojama. veze s vezom , av nista nije mogao pomoci i ostalo mi samo da reinstaliram sistem. jos neznam sta me je snaslo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.09.2009
Poruka
116
da li se može skenirati sistem i ako se ne stavi u safe mode .smile3

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
U mom kraju ima jedna poslovica..." nemoj da si turas guzicu na zar ako ti nije nuzda "

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
moze ,al ako cistis od virusa onda u safe mod i diskonektuj se sa neta

Član
Učlanjen(a)
17.09.2009
Poruka
116
i mislila sam na viruse .skenirala sam avirom a nisam stavljala sistem u safe mode .našla mi brdo virusa pa me interesuje da li je to moguće i dali smijem obrisati to što mi je našla......

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Kao sto svi naglasavaju, kada cistis komp bilo bi pametno da se diskonektujes sa neta i fizicki - znaci lan prikljucak ( RJ45 ) izvuci iz kompa ili modem...sta vec koristis za konekciju...
Nakon skeniranja kompa ... u av programu koji koristis ...otidji u karantin
i proveri sta si navatala... odmah mozes da brises sve fajlove koji su jasno oznaceni kao virusi , trojanci ili crvi ( znaci svi cija lokacija nije system32).
Oni koji sa nalaze na lokaciji system32 moras naknadno da pazljvo pregledas, ponovo skeniras ( mozda i dezinfikujes ako ti je omogucena ta opcija). Za one fajlove koji su stvarno virusi imaces omogucenu samo opciju brisanja. To je skoro jedini nacin da razdvojis viruse od zarazenih syst. fajlova...ali ni to nije sve...
Bilo bi dobro da taj posao ipak obavi nako bolje upucen u to....

Natrag