pomoc oko uparivanja telekomovog ADSL routera sa wireless

Učlanjen(a)
11.05.2010
Poruka
5
Puno toga sam naucio na ovom forumu, hvala vernim uciteljima:yea: Ali sada imam problem za koji nemogu da nadjem resenje, pomozite! Imam Telekomov ADSL HUAWEI HG520c sa promenjivom IP adresom koji bih zeleo da uparim sa wirelesse routr-om model Air Live WL-5460AP v2 koji bi mi radio kao wireless posrednik izmedju ADSL-a i lap-topa. WL-5460AP je povezan sa ADSL mreznim ili ti LAN kablom i lap-top koji ima wirless ga prepoznaje i tako odlicno radi, ali kada bih ga nakacio LAN cablom za lap-top i pokusao da uspostavim wireless vezu preko njega sa ADSL-om javlja da je IP adresa razlicita i da nemoze da se uspostavi veza. Pokusao sam da u pretrazivacu ukucam njegovu IP adresu 192.168.100.252 kao sto sam radio za svoj ADSL ono 192.168.1.1 i mozes da ga podesavas, ali jednostavno pretrazivac ga nemoze naci. Sta treba da uradim da bih imao pristup WL-5460AP i mogao da ga podesim za svoje potrbe, da li treba nesto da podesim u svom ADSL router-u kako bi ga ovaj video? Unapred zahvalan!

Član
Učlanjen(a)
31.03.2010
Poruka
69
Ja ovde nešto ne razumem. Ti si napisao da hoćeš da spojiš laptop lan kablom sa ruterom da bi uspostavio wireless vezu sa ADSL -om.
Valjda , ako sam dobro razumeo hoćeš da spojiš laptop sa ruterom putem kabla u network connections i tamo vidiš lan vezu> desni klik i enable, ili proveri internet settings na laptopu ako ovo ne radi.Ispravi me ako grešim ...pozz

Učlanjen(a)
11.05.2010
Poruka
5
Ne zameri nov sam u ovome, muka me je naterala na ovo, potrudicu se da budem jasniji. Imam telekomov ADSL model Huawei HG520c koji ima wireless antenu i ja se najcesce tako povezujem laptopom na mrezu. Igrom slucaja dobio sam na probu wireless uredjaj tipa Air Live 802.11g Wireless AP WL-5460AP v2. Problem je sto neznam njegovu IP adresu kako bih imao pristup njegovom podesavanju. Ali kada ga ovako nepodesenog povezem LAN kablom na maticni ADSL ruter i pokusam da se konektujem na mrezu putem wireless sa svoglaptopa, laptop -prijemnik a WL-5460 predajnik, sve je ok. Kada zamenim vezu i LAN kablom povezem laptop sa WL-5460 i njega sada koristim kao prijemnik a maticni ADSL HG520c kao predajnik(ukljucim na njemu WiFi opciju) konekcija se ne ostvaruje jer se javlja greska o razlicitoj IP adresi. Jedan problem koji mi neda mira i zato sam se usudio na sve ovo, ako iko zna nesto o ovom modelu Air Live WL-5460APv2 i ako neko razume sta pokusavam da napravim neka mi pomogne, jer nemam IP adresu ovog modela i neznam kako da ga podesim, hvala na strpljenju!

Član
Učlanjen(a)
31.03.2010
Poruka
69
Za taj drugi Wireless AP WL-5460AP v2 probaj ovu adresu za podešavanja 192.168.100.252

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
2
WL54060ap V2 kao router kako?!

Pozdrav svima,imam slican problem kao clan koji je postavio temu. Bio bi' veoma zahvalan ako bi' neko mogao da mi pomogne.

Imam Telekomov ADSL EchoLife HG520c i ovaj "AP/router" Ovislink Airlive WL5460 v2 sa upgrade-ovanim firmware.
Posto ADSL ima wireless ja se tako kacim na net,a ovaj router bi odneo u drugi stan (na peti sprat) i tamo namestio sestri da ga koristi kao router. Iz mog stana (HG520c),ide UTP kabl u taj stan na petom na koji bi povezao taj router.

Moje pitanje je kako da namestim podesavanja na routeru da ja to izvedem,to jest da iz ADSL kablom povezem router koji ce dalje wireless siriti po tom stanu na petom. Izvinjavam se ako sam bio nejasan,HVALA.

Prilozi

• koji mod.jpg
    koji mod.jpg
    79,3 KB · Pregleda: 41
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
2
Uspeo sam da se zakacim na wl5460 i radi ok,ali kad iskljucim wireless na ADSL-u. Da li je moguce da ja budem zakacen na ADSL (wireless),a u isto vreme moja sestra na wl5460 u drugom stanu?? Oboje koristimo laptop i wireless nam je neophodan!

Natrag