- Učlanjen(a)
- 20.09.2014
- Poruka
- 1.861
A jel verujes da neki diskovi samo od stajanja prestanu da rade,znaci recimo kupis ili narezes i tad kad ih proveris rade,pa cak i neko vreme posle toga,ali ako ih ostavis u fioci i vratis se za recimo 6 meseci ili godinu dana ,probas nece,ja sam se jedno vreme cudio sta se desava i ostavim namerno par tih da stoje tako...mislio sam da nadjem repair kit za diskove,pa kad nekad kupim da popravim ovo...i jedanput ja nadjem neku tecnost za glancanje diskova,ono sto upotrebljavaju opticari za naocare,donesem diskove i pocnem i ima sta da vidim....na svakom disku ,na foliji ,sve neke kao tackice crne i to ne male ,neke su bile velicine nokta,ja naravno prestanem da mazem jer bez folije ne moze da rade i ponovo to natrag u fioku...i to je tako stajalo jedno vreme dok u jednom casopisu ...cini mi se Svet kompjutera,na jednom mestu pise ,pojavile se neke bakterijice koje jedu diskove i to tako ostade nisam ni proveravao na netu dal je to istina,ali vidim da se na diskovima novije generacije to ne desava,znaci to je bilo na onim obicnim CD-ovima...