Pomoc oko Rutera

Član
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poruka
185
Znaci ovako kada sam uzeo internet od M:tel-a dobio sam od njih ruter na koji internet dolazi preko telefonskog kabla i prezadovoljan sam ali imam jos svojih nekoliko rutera i htio sam ih spojiti da vidim rade li , pa me zanima da li se moze povezati ruter na ruter znaci iz postojeceg rutera dovedem internet u drugi ? To sam pokusao i nije uspjelo pa me zanima da li je pokvaren drugi ruter ili se ne moze tako spojiti .

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.194
Da li ima neko objasnjenje i da li treba podesavati nesto da bi radilo?

Ruter spajaš na taj postojeći ruter kao i na svaki drugi modem. Taj mrežni kabel koji ti je iz mtel rutera išao u računar sada ubodeš u dodatni ruter u PLAVI port. Ubodeš još jedan kabel u jedan od ta preostala četiri i odvedeš ga u računar. Samo podešavanje tog dodatnog rutera je relativno lagano, zavisno od modela. Eh, ako je taj dodatni ruter malo kvalitetniji možeš ga podesiti da radi u access pointu da bi dobio širi opseg dostupnosti signala po kući. Ali to podešavanje je malo drugačije tako da ti ne mogu ovako objasniti. Naravno, mogao bih doći tvojoj kući i uzeti petnaestak eura da ti to namjestim...:D

Član
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poruka
185
Upravo tako sam i spojio dodatni ruter ili ne funkcionira nema interneta, a i ne mogu otvoriti podesavanja rutera u browseru , mislim da je ne ispravan ali opet nema razloga da je pokvaren sve mi izgled okej i unutra i sve je okej.

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.194
Upravo tako sam i spojio dodatni ruter ili ne funkcionira nema interneta, a i ne mogu otvoriti podesavanja rutera u browseru , mislim da je ne ispravan ali opet nema razloga da je pokvaren sve mi izgled okej i unutra i sve je okej.

Ako ne možeš ući u ruter onda ili ne valja mrežni kabel ili nisi spojio dobro ruter sa postojećim ili ne kucaš pravu adresu. Resetuj taj ruter....

Član
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poruka
185
Kabal valja jer preko njega koristim internet na racunaru , moguce da nije adresa ispravna ali kada spojim ruter pise mi da nema interneta tako da ne moze otvoriti podesavanja rutera.

Natrag