Pomoć oko Pilot daljinskog upravljača

Učlanjen(a)
31.05.2014
Poruka
58
Zdravo svima!

Koristim LCD televizor Video Seven (ili V7), I pošto nemam original za taj tv sam kupio daljinski Pilot Supertel, toliko znam o modelu daljinskog. Ako neko ima takav daljinski, trebala bi mi pomoć oko kodiranja upravljača za tv, tj. za automatsko pretraživanje I memorisanje koda. Daljinski je do nedavno radio ok, I iz nekog razloga je prestao da radi, pa bih probao ponovo da pretraži kod za televizor, a nije mi najjasnije kako se to radi, a uputstvo za Pilot daljinske je poprilično nejasno. Hvala unapred! :)
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.066
Obicno na novijim televizorima rade pilot daljici bez stelovanja, moguce da je promenjen code ili gore da je izabran drugi uredjaj(na plavo dugme se izabere tv1,tv2 itd...). Sto se tice trazenja koda ili unosenja koda, ovde je lepo objasnjeno i mogu se videti kodovi za neke modele:
Kod:
http://www.eliztech.com/remotes/pilot/supertel.php
 
Učlanjen(a)
31.05.2014
Poruka
58
Pozdrav!

Gledao sam I ranije taj sajt, jako su jasno napisali, međutim nijedna od dve verzije za auto traženje koda ne radi na mom pilotu, ili ne čekam dovoljno dugo, a I svaki od tih načina nekako se isto završi.

Piše u uputstvu da se prvo odabere uređaj za programiranje sa tipkom Device select (stavio sam na tv1), zatim da se drži pritisnuto dugme Code sve dok lampica na daljinskom treperi, a lampica samo ne prestaje da svetli kada se pritisne code. Posle toga treba da se opet kratko pritisne code I traženje bi trebalo da počne, ali od toga ništa nije radilo kako je napisano.

Sorry zbog dugačkog posta, malo mi je hitno! :)
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.066
Device select, zatim code pa se drzi dugme za paljenje/gasenje dok ne nadje. Pokusajte da unesete code od nekih vec postojecih za model ili brend televizora... Nekada koriste razni modeli isti code...
 
Učlanjen(a)
31.05.2014
Poruka
58
@Torgandwarf, koliko automatsko pretraživanje može najduže da traje? Posle Device select, pa code, držao sam power dugme otprilike 2-3 min, I nije ništa našao. Možda treba još duže?
 
Učlanjen(a)
31.05.2014
Poruka
58
Ako razumem dobro, onda bi trebalo 15-20 min držati stalno pritisnuto dugme za paljenje dok se kod ne nađe?
 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.066
Da, zato je mnogo bolja opcija uneti rucno code. Izaberete uredjaj(device), zatim pritisnete code dugme i unesete code od 3 cifre. Ako je radio sa default opcijama, pre stelovanja, onda izvadite baterije, na par minuta pa mislim da ce se resetovati...
 
Učlanjen(a)
31.05.2014
Poruka
58
Evo ga, izgleda je Pilotu dosadilo da ne radi pa je konačno uspeo da nađe kod i sada ponovo radi! :D Izgleda da sam ga držao previše blizu TV-a dok je tražio, pa nije hteo zbog toga. Sada je sve OK, hvala svima za help! :)
 
Natrag
Top