Pomoc oko odabira procesora :)

Član
Učlanjen(a)
06.12.2010
Poruka
138
Imam da biram izmedju ova dva procesora AMD athlon 2 x4 3.20 ghz il intel pentium inside dual core 3.00, sta je bolje za teranje igrica battlefield 3, 4 (jos nije izasao) naprimer??
 
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.388
koji modeli brate, kao da si napisao koji je bolji auto ford ili fiat, a ima milion modela i serija
U svakom slucaju tipujem na taj AMD, 4 jezgra, to je sigurno K10 propus, a za ovaj Intel je vec posebna prica, ima dosta Pentium modela
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.06.2013
Poruka
11
AMD procesor uvek mozes dodatno ower-clock-ovati naravno uz dobro hladjenje da bi se sprecilo pregrevanje, mada svako pomeranje od fabrickog stanja potencijalno smanjuje radni vek. Licno koristim AMD procesor koji sam ower-clock-ovo, i radi kao sat vec 2 godine Battlefield 3 na maksimalnoj grafici ne secka, ali sve ti zavisi i od ostalih komponenti koje se nalaze u tvom racunaru.
 
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.388
Ih sad, moze klokovati i Intel Pentium, nije to los CPU, samo je zastareo za sadasnji game, pretpostavljam da je Intel Smithfield jezgro, pa sam mu zato preporucio da ide na AMD, jer je noviji. Nije rekao modele, ali sam sigurniji za AMD jer je Athlon II X4 iz 2011. godine, a ovaj smithfield iz 2005, razlika je bezmalo 6 godina.
 
Član
Učlanjen(a)
18.02.2013
Poruka
23
AMD FX neki od tih procesora, Amd ti je jeftiniji malo zaostaje za intelovima ali se zato mogu overlikovati a i nisu loši, moraš i znati da SVAKI procesor ima svoju MATIĆNU ploću znači ako mijenjaš procesor računaj i za matičnu ploču , AMD FX procesori najjeftiniji su oko 130 eura, uvijek važi ono koliko para toliko muzike..


Ja ti preporučam da ako neželiš mijenjat svoju matičnu a nije starija od dvije godine kupi neki procesor dvojezgreni jači ako imaš intelovu matičnu, ili nešto jače od AMD mogu i oni pokretati najnovije igrice ..što jači procesor bolje pokreče igrice, al tu ti je onda problem potrošnja i grijanje procesora, kako god okreneš ako želiš nešto imati maraš i potrošiti malo više ...sretno..
 
Natrag
Top