Pomoć oko nootebook računara!

Član
Učlanjen(a)
26.09.2010
Poruka
6
Прво да поздравим и да се захвалим свим члановима и адмиима овог одличног форума,па да пређем на мој проблем.
Наиме,пре 2 године сам купио нотбук рачунар Леново с10е,и до сада је било све како треба (не рачунам своје грешке због немарности и непажње око софтвера и сл) Пошто тај модел долази са оперативним системом Windows XP,наравно после скоро једне године ја сам одлучио да пређем на Win 7 Ultimat и наравно ни са тим проблема није било,рачунар је одлично радио све до пре пар месеци када сам приметио да се мало више греје и пар пута се сам изгасио због тога,наиме приметио сам да кулер не пали када је то потребно,онда га ставим у стенд бај и одмах упалим и он онда ради????Па ме занима разлог тога,покушавао сам да га расклопим,али у једном делу сам наишао на један завртањ (шаф) који нисам успео одшафити тако да су моји планови чишћења пропали!
:???:

Други проблем који се појавио пре 4,5 дана!Када отвотим фолдер у коме су слике,и подесим прикза на велике или средње...неће да ми прикаже које су слике,стоји само она windowsowa плава слика,када отворим слику све је уреду,али у фолдеру не могу да је прегледам и то ме страшно нервира!?!

И трећи проблем!
Када донвлоадујем неки програм или било шта са нета на рецимо радну површину,распакујем и желим да га прекопирам на диск Д или у неки други фолдер појави се прозор са обавештењем да то и то више није на том и том месту??!!И понуди опцију одустани или покушај поново,када кликнем на покушај поново он прекопира без проблема,е сада ако је у питању инсталација неког програма,када пожелим да инсталирам то избаци грешку,као да тај фајл не постоји ту....??!
Можда сам мало претерао са писањем овде али не знам како другачије да објасним!!Извини те!!
Надам се да ће ми неко помоћи,хвала унапред!Велики поздрав свима!
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
04.01.2011
Poruka
886
Prvo...hvala....Verovatno ti je laptop pun prasine....ja nikad nisam cistio laptop pa nemogu da ti pomognem oko toga.....Laptop ti izgleda ima virus...koji antivirus koristis......Ako nije do virusa instalirat novi Windows 7,tako ces se otarasiti bagova...pozzz
 
Član
Učlanjen(a)
26.09.2010
Poruka
6
Хвала на брзом одговору,користим аваст,а и уједно анти маларве бајт,сва скенирања су успешно урађена,није пронађена ни једна опасност или претња,ово за прашину сам сигуран,надао сам се да ми неко може рећи како да одшафим тај један шаф који ми прави проблем...И Win 7 је редовно апдејтована као и антивирус,да ли постоји неко друго решење за то,сада тренутно нисам у могућности да радим реинстал 7! Још једном велико хвала! И да напоменем за ово око слика,када скенирам рачунар са Advance Sistem Care и сличим програмима,исправи ми ту грешку или шта већ,али не за дуго...после неког времена врати опет на стари проблем!!!

Да не ширим тему даље,и TuneUp користим,али ништа од тога ми не даје резултате,сва могућа софтверска решења сам испробао,бар она за која знам и која су ми доступна!!!Ништа ми од тога не помаже,било би добро ако неко зна мало више о регистри бази,па тамо нешто можда да подесим...не знам,не бих сам да чачкам много око тога,немам превише искуства са регистром на Win 7! Колико ми се чини једино ће реинстал помоћи,али то мора сачекати,хвала на труду у свако случају,велики поздрав!
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.01.2010
Poruka
4
Skeniraj dobrim AV-om i sa malwarebytes-om. Ono što oni ne počiste možeš sa combofix-om. Iskeniraj i HDD, iz Win-a ili bolje preko Hiren's boot cd alatima za skeniranje HDD-a i ispravljanje grešaka. Što se tiče gašenja, treba da oćistiš kuler. ako ne znaš kako tačno da dođeš do njega nađi na nat-u upustvo za tvoj laptop. Kod nekih laptopova se jednostavno i brzo dođe do kulera a kod nekih treba ceo laptop da rastaviš.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top