POMOĆ oko konkretnog objekta!

Učlanjen(a)
25.04.2012
Poruka
0
Dobio sam "Rješenje o uvjetima građenja"
-fali mi statički proračun kojeg ću napraviti s kolegom i još ću nacrtati u CAD-u glavni projekt kao podlogu za ostale projekte koji su potrebni (voda, struja itd.).

Molim Vas za stručne savjete i mišljenja, uočio sam nekoliko nepravilnost od strane arhitekta (student sam građevine, tako da ne bi bilo pitaj nekoga strucnjaka..). Navest ću vam kraj svake slike što me muči i što ja mislim da bi trebalo promijeniti. Ja i kolega koji radi u struci već par godina ćemo odraditi statiku i naparaviti model, samo što bi htio onako idejno neke detalje mozda izmijeniti radi stabilnosti i mehaničke otpornosti samog objekta i da građevina bude KAKO TREBA. Htio bih da mi vi koji ste iskusniji i stručniji kažete nekoliko savjeta vezano za samu nosivu konstrukciju, jer cu jednog dana podići jedan kat, tako da mi je bitna sama nosiva konstrukcija s temeljima.
*arhitekt i statičar nisu zajedno surađivali za to vas pitam za ove detalje.

Temelji

http://s8.postimage.org/c2x8lb8b9/23042012.jpg

Podrum ARMIRANO BETONSKI

http://s15.postimage.org/mknxmc41n/podrum_UPIT.jpg

Prizemlje - ( nosiva konstrukcija se pruža tako i na gonje katove..)
- zid od garaže nije konstrukcija, nacrtano radi DOZVOLE
BLOK OPEKA, MEĐUKATNA KONSTRUKCIJA FERT (sto je bolje u ovom slucaju?)

http://s15.postimage.org/r5r5lneyj/PRIZEMLJE_IDEJA.jpg

Kat (vert. serklaži se nastavljaju duž kata)

http://s9.postimage.org/5fqqc166n/KAT_IDEJA.jpg

Krov

http://s17.postimage.org/mogvnfdvz/krov_ideja.jpg


Presjeci

http://s17.postimage.org/46m6e1rtb/presj_2_ideja.jpg
http://s10.postimage.org/vgb0d5mq1/presj_1_ideja.jpg


- nadam se da neke sitne izmjene neće utjecati na dobivanje uporabne dozvole
rolleyes1.gif


Gradnja kreće uskoro čim se ovo riješi. Objekt će se graditi u Zadarskoj županiji.

SVAKO MIŠLJENJE JE DOBRODOŠLO
smile1.gif

Hvala vam puno!
 
Član
Učlanjen(a)
04.07.2010
Poruka
1
Pozdrav kolega, i ja sam student građevine, tačnije apsolvent i malo sam pregledao ove tvoje crteže pa me zainteresiralo da ostavim komentar, s obzirom da sam nedavno bio u istoj situaciji. Naime, sam sam sebi radio projekat za kuću uz naravno pomoć iskusnijih kolega. Imam nekih nedoumica ovdje, temelje bih recimo ja uradio drugačije, a što se tiče podruma vidim da si gore napisao da je armirano betonski, da li si mislio da ga uradiš tako ili se odnosi na crtež pošto ja ne vidim da je tako nacrtano. Što se tiče prozora koji si spomenuo mislim da možeš staviti prozor ili otvor preko cijelog zida ja tu ne vidim problem. E sad u podrumu ne znam zašto ovoliki otvori i grede, podjećaš me malo na ono što sam ja zamislio kad sam sebi radio, ali sam ipak u praksi uradio drugačije zbog armature koju je trebalo ugraditi. Za stub u prizemlju bih se složio s tobom i ja bih stavio vjerovatno T. Također, vidim ovdje puno nosivih zidova što je po meni nepotrebno, jer za ovakvu konstrukciju mislim da je dovoljno da zidovi u jednom smjeru budu nosivi za ostale je, s obzirom na raspone potpuno bacanje para, kao i za ovolike stubove u podrumu.
Eto, toliko od mene, nadam se da ti mogu dati neki savjet s obzirom da sam ja već krenuo u realizaciju svog projekta.
Pozdrav.
 
Član
Učlanjen(a)
26.01.2010
Poruka
31
Jesi li riješio gore navedeni objekat? Da li ima potrebe da pregledam ili je to gotovo?
 
Učlanjen(a)
09.03.2014
Poruka
3
U presjeku sam vidio smicanje u vertikalnoj ravni , mozes izbaciti dvije gredice i umjesto njih izliti beton na tom mjestu u medjuspratnoj tavanici sa suprotne strane tako da izbjegnes torziju ( umjesto G presjeka dobijas T presjek )
 
Natrag
Top