Pomoc oko interneta

__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.354
Pozdrav forumasi imam jedan strasan problem sa internetom. Naime odjednom mi je usporio. Neke stranice jednostavno nece ni da otvori a neke otvara jako sporo. Skype radi normalno, igre koje igram preko neta kao Counter Strike radi normalno samo internet mi je strasno strasno spor. Ne znam sta mu je. Reinstal sam sistem i opet je isto :(

Jel neko ima rjesenje

MODERATOR
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poruka
17.757
Ili je provaider u pitanju ili ti se neko nakacio na mrezu

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.090
Trenutno je doslo da zasicenja na internetu, pre par dana je bio isti problem, pretpostavljam da je i sada. Ako je skoro problem nastao onda je najverovatnije to u pitanju. Jednostavno zbog odlaganja prelaska na na IPv6, dolazi do ovog problema, jer ruteri koji se koriste za mreze imaju previse adresa da obrade da bi dosle do cilja, pa nemaju dovoljno memorije da obrade sve. Ovo cesto izaziva i zaglupljivanje kucnih rutera u poslednje vreme. Pretpostavljam da CS radi fino jer ima konkretnu metu bez posrednika...

Mada ne treba iskljuciti ni standardne mogucnosti, kao sto rece Ironaca :)

__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.354
Trenutno je doslo da zasicenja na internetu, pre par dana je bio isti problem, pretpostavljam da je i sada. Ako je skoro problem nastao onda je najverovatnije to u pitanju. Jednostavno zbog odlaganja prelaska na na IPv6, dolazi do ovog problema, jer ruteri koji se koriste za mreze imaju previse adresa da obrade da bi dosle do cilja, pa nemaju dovoljno memorije da obrade sve. Ovo cesto izaziva i zaglupljivanje kucnih rutera u poslednje vreme. Pretpostavljam da CS radi fino jer ima konkretnu metu bez posrednika...

Mada ne treba iskljuciti ni standardne mogucnosti, kao sto rece Ironaca :)

Stvarno pocinje da iritira. Npr evo sad da skinem Skype nece da mi otvori stranicu

Ili je provaider u pitanju ili ti se neko nakacio na mrezu

Nema mi ko krasti. Modem je upitanju i povezan sa racunarom. Na njega sam povezao Wi Fi ruter koji radi isto normlano bez problema

MODERATOR
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poruka
17.757
Pokusaj da restartujes konekciju to meni upali kad zaglupi net, mada ja sve restartujem i modem i ruter

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.090
Nekada, iz ne znam kog razloga dovoljno je i pristupiti podesavanjima rutera. U slucaju da se problem nastavi, trebalo bi kontaktirati operatera. Konekretno pre par dana sam i ja tako razbijao glavu sta me zeza, pa sam kasnije video vest i malo procitao o tome :)

__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.354
Gdje si procitao tu vijest? Ja koristim mtel adsl

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.090
Poslacu link za vest na pp, ali najbolje je proguglati malo par pojmova koji se pominju u vesti, i mogu se naci mnogo bolje informacije :)

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.208
Pozdrav forumasi imam jedan strasan problem sa internetom. Naime odjednom mi je usporio. Neke stranice jednostavno nece ni da otvori a neke otvara jako sporo. Skype radi normalno, igre koje igram preko neta kao Counter Strike radi normalno samo internet mi je strasno strasno spor. Ne znam sta mu je. Reinstal sam sistem i opet je isto :(

Jel neko ima rjesenje

Preuzmi "Xplode"-ov AdwCleaner

Kod:
http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/dl/125/

i sačuvaj ga na Desktop.
Dvoklikom pokreni program.
Klikni na dugme [Scan] i pričekaj da program završi.
Klikni na dugme [Clean]
Program će zatvoriti sve aktivne programe i izbaciti prozor sa tim upozorenjem. Klikni Ok kao potvrdu.
Na sljedeća dva prozora koja se otvore (Informations i Restart required ) klikni Ok
Računar će se restartovati a zatim otvoriti notepad (C:\AdwCleaner[S1].txt) sa izvestajem.
Program će očistiti sve browsere,odnosno obrisat će i deinstalirati sve toolbarove kao i postojeće PUP
adware. Takođe će očistiti registry od PUP Adware. Tebi preostaje samo da naštimaš početnu stranicu...

Zatim preuzmi instalaciju za Malwarebytes Anti-Malware (MBAM) ver.2.0

Kod:
https://www.malwarebytes.org/mwb-download/

i instaliraj aplikaciju.
Dvoklik na mbam-setup.exe i prati uputstva za instalaciju. Instalacija je klasična,
"Next > I Agree . . > Next > Install" princip. Po završenoj instalaciji, klikni Finish.
Napomena: 14 dana besplatna trail verzija je pre-selektovana. Možeš dečekirati ovu opciju ako želiš.

Po prvom pokretanju, MBAM ce započeti "Update" u namjeri da preuzme najsvežije definicije.
Ili ... klik na 'Update Now >>' link ili dugme radi preuzimanja svježih definicija.

Konfigurisati skener; Na 'Settings' tabu, Detection and Protection podesiti sljedeće opcije:
1. pod-tab Detection and Protection, čekirati kućicu za 'Scan for rootkits';
2. pod-tab Non-Malware Protection, za 'PUP detections', postarati se da je selektovana
'Threat detections as malware' opcija.

Izvršiti 'Threat Scan';
Klik na Scan tab, zatim na 'Scan Now >>' da bi izvršio skeniranje.
Ukoliko MBAM prijavi da je 'update' dostupan, klik na 'Update Now' a potom nastaviti do skeniranja.
Obavještenje: kod nekih teških infekcija, moguce je dobiti sljedeću poruku "Could not load DDA driver".
U tom slucaju, klik Yes na tu poruku, dopustiti učitavanje drajvera po restartu računara, dozvoliti restart.
Potom, nastaviti sa ostatkom instrukcija.

Po završenom skeniranju, klik na Apply Action dugme ukoliko je pretnja detektovana.
Sačekati da program zatraži restart!
- Klik na Yes na poruku koja govori da će se sistem restartovati.

Kad odradiš ovo i budeš siguran da ti je sistem čist tek onda možeš sumnjati na svog internet provajdera pogotovo jer kažeš da Skype radi sasvim normalno...

Natrag