Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Pomoc oko injektora

  • Začetnik teme Mitiki
  • Datum pokretanja
M

Mitiki

#1
Imam elektricnu pumpu vilager jgp100 koja ima protok vode 3600 lit. na sat i max. pritisak 4.4 bara i maksimalno povlačenje vode sa 8 metara.. Ona mi vuce vodu iz bunara na kojem nivo vode pocinje na 5 metara .Ulaz i okiten crevo na usisu je od 1 col a isto i izlaz i okiten crevo na izlazu je od 1 col. Kada je upalim odprilike dva tri minuta izbacuje vecu kolicinu vode posle smanji . Izgeda da obori nivo u bunaru pa joj teze da vuce. Mene interesuje sada da li kada bi stavio dole injektor na okiten koji mi je spusten na 13 metara u bunar da li bi mi izbacivala kolicinu vode koju izbacuje na pocetku kada je upalim. Unapred hvala
 
Z

Zinko

Član
#2
Muči me sličan problem. Razmišljam da pored bunara na visini tla stavim još jednu pumpu koja bi pojačavala pritisak, gurala dalje i više nego samo jedna u bunaru. Ranije su mi se često kvarile pumpe ako su bile bez plovka zbog obaranja nivoa i pregrevanja. Ako usvojim ovo rešenje koja bi to pumpa bila pogodna, koji tip pumpe?
Inače za injektor nisam siguran, verovatno bi nešto pomoglo (koristim ga u jednom bunaru)...
 

Top