Pomoc oko igrica

Član
Učlanjen(a)
17.08.2011
Poruka
2
E ovako, novi sam na forumu pa bi prvenstveno volio da pozdravim druge clanove.
Imam jedan problem oko igrica pa bi molio da ako neko zna da pomogne neka pomogne.
Sve igrice koje zahtjevaju DirektX 9.0 ili jaci nerade mi na kompu.
Nemam nesto jak kompjuter ali igrice koje podrzavaju moje preformanse nerade.
2.8procesor
1gb ram
128graficka
Jedino sto me buni sto je graficka cudne marke:
82945G Express Chipset Family.
Dali mozda mislite da je problem sto graficka nije GForce???
Ili je mozda problem u sistemu jer sistem nisam dizao ja nego je bio dignut kad sam kupio komp???
Zanimaju me druga misljenja!
PS.Da nebude da nisam znao instaliro sam DirektX za igrice koje sam htjeo i opet nece.
Hvala unaprjed!!!
pozz

Član
Učlanjen(a)
17.10.2009
Poruka
203
Najverovatnije da ti garficka ne podrzava shader 3.0 model ukoliko je stara verzija grafe . Mozda mozes sa neta da skines nesto i pokusas da namestis, mada ne mora da znaci da je to. Sta ti pise ka pokusas da pustis igru?

Član
Učlanjen(a)
17.08.2011
Poruka
2
Evo tacno sta pise kad pokrecen Call of Duty 2,znaci nije tolko zahtjevna igrica.
Evo znaci Copy/Paste:
DirectX(R) encountered an unrecoverable error.

Check the DirectX(R) FAQ for possible solutions.

A DirectX sam instaliro jedno 5 puta i nikako mi ne izbaci ono da vec imam tu verziju nego uvjek zavrsi instalaciju do kraja.
Ako mislis da je do sistema ma da je sistem SP3 mogu ga oboriti nije problem?

Učlanjen(a)
20.01.2011
Poruka
2.254
Imaš li instaliran microsoft visual C + + 2005 i dalje jer ti i zbog toga može da ne pokrene igru i ispiše da DirectX nije u redu.

Član
Učlanjen(a)
04.08.2011
Poruka
23
ma imam ja microsoft 2005 c++ pa mi sve radi.Probaj izbrisi direct x,ali nadji ga u program fajlu i obrisi one repove koje ostavlja kad ga deinstaliras,pa pusti neku igru sa diska tvoju uz koju ti je dosao direct x i sve instaliraj ponovo.Ukoliko nije to onda ti je oko graficke neki problem.
nego jesi li si siguran da zavrsis instalaciju do kraja,jer krekujes igricu.meni na pojedinim ukoliko ne krekujem takve budalastine napise kao razlog da je to neverovatno.
od one da nema disc do fatal eror pa cisto da znas da moze i to da bude

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.10.2009
Poruka
203
Ovako, moje misljenje je da ponovo podignes sistem nego da ga lecis kad ti vec nije problem, samo pokusaj sa drugim sp3 lili istim ako je dobro radio pa su ga virusi sje:ali. A bilo bi najbolje kad bi instalirao win 7, mislm da tvoja konfiguracija moze da podrzi sedmicu, i vise problema takve vrste neces imati.

Natrag