Pomoc oko HDMI kabla

Član
Učlanjen(a)
29.06.2011
Poruka
20
Uzeo sam hdmi i s jedne i druge strane, ukljucio u komp i tv prepozna hdmi da je ukljucen ali sve crno...sta da radim ? kako da namestim, nov je kabl :p

Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Da li si na TV-u prebacio na HdmI kao izvor? Znaš ono, imaš TV, VGA, ..... HDMI i još neke verzije, moraš da daljincem prebaciš na HDMI. Ne znam kako ide prenos kada je u pitanju taj priključak, ali kod ostalih mora u podeševanjima računara da se klonira slika.

Član
Učlanjen(a)
29.06.2011
Poruka
20
da, jesam uradio to na HDMI 2 je i nece da ocita tj sliku da izbaci, a hdmi 1 mi radi net tv plus, i probao sam onda i na hdmi 1 stavim ovo za komp ma kakvi...nesto do podesavanja na kompu je, i prvi put kad sam ubacio izbacilo mi nesto ja sam isao na finish a izgleda nisam trebao, komp je na svedskom a pojma nemam sved :D

Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Isprobaj da li je kabal isprava (zameni tim koji ti radi na kablovskom risiveru) i, ako je OK, onda jedino preostaje kloniranje slike što će biti problematično obzirom na naše 'poznavanje švedskog jezika'. Umeš li da promeniš jezik računara?

Član
Učlanjen(a)
29.06.2011
Poruka
20
sad sam probao i kabl radi, ocigledno sam ja sjebao ono na pocetku sto sam isao finish mozda je tu trebalo da se nesto podesi e sad jbg pojma nemam, ne znam tj znam otprilike ali ne tacno kako se menja jezik, trebalo bi mi slikovito jel ovako dzaba ili ti preko team wievera ako moze.. :p

Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Postoje varijante preko regedit (value 0409 za engleski jezik), a mislim da ti je najjednostavnije ovako: Kontrol panel, pa ona ikonica na kojoj su zemljina kugla i neki kao kalendar i onda tu u padajućim menijima potraži opciju za engleski, naćićeš je pošto piše 'english language', podesiš, zatvoriš, restartuješ i to bi trebalo da bude to. Sistem će biti podešen na engleski jezik.

To je ovo

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
29.06.2011
Poruka
20
ne mogu... :( ne preostaje mi nista nego da reinstal windows :p

Učlanjen(a)
20.01.2011
Poruka
2.254
Jesi li siguran da tebi grafička s kompa podržava tv a ne samo monitor ,koju grafičku imaš.

Natrag